≫ 

Voša zna da se potuče, ali nije Standard za Evropu: Neiskustvo i poklonjen penal skupo koštali Lale

Novosađani završili avanturu u Ligi Evrope već na prvom koraku

  • 45
Standard - Vojvodina Foto: Arena Sport

Posle TSC-a i Partizana, i Vojvodina je završila ovogodišnju epizodu u Ligi Evrope nakon poraza od Standarda u Liježu od 2:1 posle produžetaka u meču 3. kola kvalifikacija.

Poraz koji će sigurno zaboleti izabranike Nenada Lalatovića jer su možda i oštećeni od strane glavnog sudije Lehnera iz Austrije kada je dosudio najstrožu kaznu u 46. minutu. Čini se prelako i prestrogo posle duela Petra Bojića i Živorija u šesnaestercu Novosađana na drugoj stativi.

Takav poklon napadač domaćih Felipe Avenati nije propustio, pa je pogotkom u 47. doneo svom timu prednost na startu drugog dela.

Šteta zbog tog detalja i gola, jer je Vojvodina igrala hrabro i otresito u prvom poluvremenu. Delovalo je da izabranici Nenada Lalatovića mogu da iskoče iz proseka srpskog fudbala i stignu do pozitivnog rezultata, realno do iznenađenja, ali posle svega pokazali su da jedino umeju dobro da se potuku sa bogatijim od sebe, ali da još nisu dostigli standard za Ligu Evrope.

Standard - Vojvodina Foto: Arena Sport

STANDARD - VOJVODINA 2:1 (1:1, 0:0)

/Avenati 47. penal, Amala 91 - Bojić 74/

Stadion: Moris Dufran, Lijež

Bez gledalaca

Sudija: Harald Lehner (Austrija)

Standard (4-5-1): Bodar - Fai, Vanhojzden, Laifis, Gavori - Karsela (od 98. Čop), Cimirot (od 92. Šamir), Bokadi, Raskin (od 107. Dusen), Amala - Avenati (od 72. Muleka)

Vojvodina (4-2-3-1): Vukliš - Andrić, Bralić, Saničanin (od 106. Maksimović), Đorđević - Drinčić, Stojković - Bojić, Čović, Vukadinović (od 86. Gemović) - Mrkaić (od 59. Đuričin).

Standard - Vojvodina Foto: Arena Sport

Pitanje je i kako bi se utakmica odvijala da je srpski predstavnik posle izjednačujućeg pogotka Petra Bojića u 74. minutu, nakon sjajnog centaršuta Andrića s desen strane, imao malo više sreće. Sve sjajne šanse imao je napadač Novosađana posle tog pogotka, a pravo je čudo kako mu je mladi golman Standarda Bodar skinuo šut glavom u 85. minutu.

Ali treba reći i da je ukupno gledano Standard bio bolji tokom 120 minuta. Posebno individualno gde su Medi Karsela i Raskan stvarno pravili razliku u korist domaćina na sredini terena, a kada su Novosađani u 91. minutu olako dozvolili Marokancu Amali da im isfintira dva igrača i onda rutinski matira golmana Vukliša za 2:1 videlo se da će to biti i kraj nade za Lale.

Jer Voša je u preostalih 29 minuta stvorila samo jednu izglednu šansu i to posle greške domaćih igrača koji su umalo postigli autogol u 118. minutu, ali je golman Bodar bio priseban. Nekoliko ubacivanja veterana Drinčića iz prekida nisu doneli nikakvu opasnost, a golman Vukliš je na drugoj strani sprečio Amalu da postigne i treći gol za Standard.

Posle svega viđenog, Standard je ipak zasluženo prošao dalje, a Vojvodina naučila još jednu važnu evropsku lekciju kako bi znala šta joj to stvarno igrački fali pa da zaista dovede Ligu Evrope na "Karađorđe" u dogledno vreme što je želja ambiciozne uprave ovog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qga

    24. septembar 2020 | 18:52

    Tako je, covek koji ima m.da.. Napred Vojvodina!

  • Ljubisa

    24. septembar 2020 | 20:40

    Lalata za selektora! Nama takav jedan treba!

  • Baster

    24. septembar 2020 | 22:38

    Zvezda bi sa trenutnim igračkim kadrom i Lalatovićem na klupi,sigurno obezbedila LŠ i sto je najbitnije,u grupi se ne bi obrukala. A to bi bilo zbog toga što Lalatović nije kukavica kao Stanković,koji nije smeo da napadne "Omoniju". Čuva 1:1,igra sa jednim i to ograničenim špicem celu utakmicu,predstavlja Omoniju kao neku fudbalsku velesilu.. Bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA