≫ 

Tako to radi Dinamo: Lajpcig će uz 16 miliona još "masno" platiti da 18-godišnjak igra na pozajmici

Veliki posao za Dinamo

  • 2
Joško Gvardiol, FK Dinamo Zagreb Foto: Guliver/Emma Simpson/Getty Images

Dinamo iz Zagreba dobro će naplatiti transfer 18-godišnjeg Joška Gvardiola u Lajpcig, i to tako što će Nemci plaćati njegove partije u Zagrebu!

Talentovani štoper se neće odmah preseliti u Lajpcig, ali je Nemcima bilo bitno da ga što pre kaparišu, dok mu ne skoči cena.

Joško će ostati u Dinamu da se razvija i igra kao pozajmljeni igrač Lajpciga, a zanimljivi su finansijski detalji koje je objavio hrvatski portal Index.hr.

Poznato je već da je osnovni transfer težak 16 miliona evra, ali se dodatna zarada očekuje od njegovih partija - Nemcima je jasno da Dinamo posle prodaje nema više motiv da razvija igrača, pa se to čini kroz premije za svaku utakmicu.

Svaki put kad po meču Gvardiol odigra bar 45 minuta, Lajpcig će Dinamu isplatiti 70.000 evra, a za evropsku utakmicu taj iznos donosi 100.000 evra. S obzirom na to da će se igrati još 31 kolo u Hrvatskoj, očekuje se da Gvardiol donese klubu još oko 2,17 miliona evra.

Na Lajpcigu je da odluči kada će ga dovesti, na zimu ili narednog leta, a ukoliko Gvardiol odigra sve utakmice Lige Evrope, u grupnoj fazi, Dinamo će dobiti još 600.000 evra.

Ukupno, Dinamo bi na ovaj način prihodovao skoro 3 miliona samo kroz njegove nove utakmice, ali se tu priča ne završava.

Za svaki ulazak Lajpciga u Ligu šampiona za vreme trajanja ugovora igrača, Dinamo će dobiti još po 300.000 evra, tu je i 20 procenata od sledećeg transfera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    25. septembar 2020 | 16:17

    A kad Zvezda prodaje igrace za 12 miliona onda pljujete sto prodajemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA