Everton na 3/3, Ančelotijev tim se nameće kao ozbiljan favorit u Premijer ligi

Nova pobeda renoviranih Karamela...

  • 0
FK FC Everton - Crystal Palace

Foto: Tanjug/AP

Novo kolo i nova pobeda za Karla Ančelotija. Sjajan skor (3/3) ima njegov Everton posle tri odigrana kola pa ističe ranu kandidaturu za najviši plasman u Premijer ligi ove sezone. "Karamele" su kao gosti porazile Kristal Palas sa 2:1 u Londonu i prekinuli njihov niz od dve vezane pobede.

Na vreme su gosti poveli, već u 10. minutu posle sjajne akcije i asistencije kapitena Šimusa Kolmena za vodećeg strelca Premijer lige Dominika Kalvert Luina. Retko greši u poslednje vreme možda novi centarfor Engleske, koji je postigao peti pogodak ovog popodneva.

Ipak, Kristal Palas se relativno brzo vratio u meč u 26. minutu posle sjajnog kornera Tauzenta i udarca glavom Kujatea na drugoj stativi za 1:1.

 

Everton je do trijumfa stigao u 40. i to sa bele tačke. Brazilac Ričarlison je realizovao najstrožu kaznu dosuđenu uz pomoć VAR-a, posle igranja rukom Džoela Vorda, u akciji koju je predvodio Lukas Dinj.

 

Kristal Palas u drugom poluvremenu nije uspeo ni da zapreti čvrstom Evertonu, igrao se generalno slab fudbal sa malo izglednih prilika, a gosti su sačuvali stečenu prednost koja im je omogućila još sedam dana na vrhu tabele sa svih 9 bodova posle tri odigrana kola.

Luka Milivojević je presedeo na klupi za rezerve Krsital Palasa celu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA