≫ 

Idealnih 11 Srbije koji nisu dobili poziv u reprezentaciju

Ne znači da neće, što je nedavno potvrdio i selektor Ljubiša Tumbaković

  • 56
Ljubiša Tumbaković

Foto: MN Press

Komentarisanje spiska selektora reprezentacije Srbije (ko god on bio u datom trenutku) već godinama unazad je postala tradicija kod srpske fudbalske publike!

Uvek ima onih koji su nezadovoljni, koji žele da na spisku vide nekog drugog ili pak smatraju da neko sa njega ne zaslužuje da se nađe tu, ali je činjenica da je Ljubiša Tumbaković za mečeve sa Norveškom, Mađarskoj i Turskoj zvao sve najbolje što Srbija u ovom trenutku ima.

- Hoću da verujem u ovu grupu igrača, ovo je možda i najbolje što Srbija ima. Možda bi neki kolega mogao da napravi i bolju, ali u ovom trenutku ja verujem da je ovo najbolje što Srbija ima. Ako je najbolje, moramo da verujemo. Ja verujem da ova ekipa može mnogo bolje od onoga protiv Turske. Uvek razmišljam o pozitivnim stvarima, dobroj atmosferi i ambijentu, da momci daju maksimum, ako su Norvežani bolji, svaka čast - jasan je bio Tumbaković.

Međutim, daleko od toga da se baza Orlova završava na tim momcima koji su dobili poziv. Ne računajući mlade igrače koji tek treba da stasaju za poziv u "A" tim, Srbija na raspolaganju ima i nešto iskusnije igrače koji bi u svakom trenutrku mogli da se nađu u Tumbinom tefteru.

Uostalom, i sam selektor je na nedavnoj konferenciji istakao da Savez prati veliki broj igrača i da nije isključeno da neki od njih dobiju pozive za sledeće okupljanje, te je dodao da je slučaj Mihaila Ristića pokazatelj kako skauti FSS temeljno rade svoj posao.

Elem, upravo zbog tog komentarisanja spiska i pomenute baze koju Srbija ima, i koja može da raduje sve u FSS, odlučili smo se da napravimo idealnih 11 od igrača koji nisu dobili poziv za naredno okupljanje koje počinje 5. oktobra.

Čuvar mreže je Živko Živković koji na početku sezine čini čuda na golu PAOK-a. U formaciji 4-2-3-1, poziciju desnog beka zauzima iskusni Antonio Rukavina koji  trenutno igra za Astanu i koji je sakupio 59 nastupa za nacionalni tim.

Reprezentacija, Idealnih 11 koji nisu dobili poziv

Ilustracija: Nikola Jovanović

Uroš Spajić i Matija Nastasić, obojica povremeni reprezentativci, činili bi taj centralni deo odbrane Orlova. Spajić je nedavno otišao u Fejenord na jednogodišnju pozajmicu, a poslednji meč za Srbiju je odigrao protiv Luksemburga u septembru prošle godine.

Nastasić je trenutno u žiži javnosti zbog navodne ponude koju ima da pređe u Milan, a u sastav Srbije se vratio na meču protiv Portugalije prošle godine. Od tada nije igrao. Što se tiče pozicije levog beka, ona je rezervisana za Zvezdinog Milana Rodića. Mada ne bi trebalo zaboraviti da i Miroslav Bogosavac pruža odlične partije u Rusiji na tom mestu.

Luka Jović, Marko Dmitrović

Spajić i Rodić (levo) znaju težinu dresa Srbije Foto: MN Press

Uroš Račić, momak koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Portugaliji i koji je dobio mesto u prvoj postavi Valensije na početku nove, činio bi tandem defanzivnih vezista sa iskusnim Ljubomirom Fejsom. Podsetimo, Fejsa je nedavno otišao u Al Ahli.

Ispred njih, na mestu plejmejkera, našao bi se Miralem Sulejmani koji je tokom karijere najčešće igrao bočno, ali mu ova pozicija nije strana. Pogotovo što je istu igrao i igra u dresu Jang Bojsa s kojim je osvojio titulu i prošle godine.

Mesta bočnih ofanzivaca rezervisana su za Lazara Ranđelovića i Andriju Živkovića. Ranđelović igra sjajan fudbal, jedan je od glavnih igrača Olimpijakosa, dok je Živković u PAOK-u rehabilitovao karijeru za manje od mesec dana.

Andrija Živković, Fudbalska reprezentacija Srbije

Ne bi bilo iznenađenmje ako Živković dobije poziv već za sledeće okupljanje Foto: MN Press

- Bilo bi neprofesionalno da Andrija, koga cenim kao igrača i koji će sigurno biti na spisku u budućnosti kada bude u formi, bude sada tu. Odgovor je u tih 20 dana koliko je u novom klubu, on će biti brzo na spisku. Mali Ranđelović, njega isto pratimo, on ima specifičnu ulogu u svom klubu, sigurno da će i on dobiti šansu, neka nastavi da igra ovako kako igra, vrata reprezentacije su mu otvorena - rekao je Tumbaković.

Mesto "devetke" Srbije u ovom sastavu dobio je Aleksandar Prijović koji već duže vreme nije igrao fudbal i samo se nalazi na platnom spisku Al Itihada, ali je isto tako činjenica da poseduje kvalitet i taj golgeterski njuh dovoljan da se jednog dana vrati u nacionalni tim. Doduše, kada se ustali u klupskom fudbalu.

Video: Fudbalski reprezentativci odradili poslednji trening pred duel sa Turskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    28. septembar 2020 | 14:06

    Zaboravili ste na Ivanovica .Mi jos uvek nemamo boljeg od njega na dve pozicije koje igra . Sramota je to kako smo se oduzili igracu koji je najvise od svih ikada odigrao utakmica za reprezentaciju . Skidanje trake Ivanovicu i davanje Kolarovu uz odkaz Muslinu su dno dna i od tada se ne mozemo sastaviti a kako stvari stoje to ce potrajati .

  • Mrcke

    28. septembar 2020 | 15:15

    I ovaj spisak i onaj Tumbin...moze da se baci pod voz. Ne vrede ni jedni ni drugi. Sve menadzerski igraci.

  • Дејан Младеновић

    28. septembar 2020 | 19:00

    Српски репрезентативни и клупски фудбал је преминуо и кремиран је када је смењен са места селектора Славољуб Муслин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA