≫ 

Stanković pred meč sezone: Nije bitna taktika, važno je kako se izađe na teren

Trener Zvezde optimista pred novi put u Nikoziju

  • 8
Dejan Stanković

Foto: Marko Jovanović

Zvezda će opet put Nikozije, sada po Ligu Evrope.

Okolnosti su se tako namestile da crveno-beli dva najvažnija meča sezone, ona koja donose najviše novca, igraju u istoj državi, u istom gradu, na istom stadionu, prvi put sa Omonijom, sada sa Araratom.

Utakmica plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, kao što je poznato, pomerena je iz Jeervana u Nikoziju zbog ratnih dejstava u Jermeniji za Nagorno Karabah, ali to ne menja ništa u pripremi meča i ambicijama Dejana Stankovića  - pobeda je imperativ.

- Nismo razmišljali gde ćemo igrati. Spremali smo utakmicu najnormalnije, u smislu da se igra kod njih u Jermeniji. Sticajem okolnosti, situacija se menjala iz sata u sat, a poslednja odluka je da se putuje na Kipar. To ništa ne menja kada smo mi u pitanju. Znamo šta nam je činiti i šta treba da uradimo, da odigramo pravu utakmicu, jer je ovo lepa prilika da Crvena zvezda uđe u grupnu fazu Lige Evrope - naglasio je Stanković.

Ovakve utakmice, smatra Stanković, se ne pobeđuju taktikom, već željom, borbom, mirnom glavom.

- Temeljno smo analiziriali protivnika. Znamo šta oni mogu, ali i šta ne mogu. Uopšte nije toliko bitna taktika, već kako se izađe na teren. Ko god od igrača bude izašao na teren znaće tačno šta treba da radi. Očekivanja i zahtevi od svakog fudbalera biće veliki. Od nas sve zavisi, a ja sam siguran da će naši momci, kada treba, pokazati da su pravi - podvukao je Dejan Stanković.

Fuddbaleri Zvezde su u utorak uveče odradili poslednji trening pred put, uz spektakularnu podršu navijača koji su pripremili bakljadu na čitavom stadionu.  Sličan scenario viđen je i u Lučanima, tokom meča sa Mladošću, kada su baklje gorele izvan stadiona.

Meč u Nikoziji igra se u četvrtak od 19 sati.

Na spisku putnika na Kipar nalaze se: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov i Dijego Falćineli.

U kombinaciji nije Argentinac Matero Garsija iako je i on licenciran za kvalifikacije, mada je bliži odlasku nego ostanku u klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    30. septembar 2020 | 11:15

    Kod Dekija sve suprotno...onda nije potreban ni trening po njegovoj filozofiji

  • Realan

    30. septembar 2020 | 11:32

    Deki idi cuvaj decu kuci, nije ovo za tebe!!!

  • GP

    30. septembar 2020 | 11:39

    Jos samo sto vas nisu i bez odigrane utakmice ubacili u LE, ali ni to vam nece pomoci. Samo ako se igraci odreknu plata vadi vas iz bule, a vi ocenite kolika je za to mogucnost. Naravno, ravna nuli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA