Milan do Lige Evrope kao Zvezda u Kopenhagenu: Kiša, 12 serija penala i majstor Donaruma za spas

Rosoneri jedva izborili plasman u grupnu fazu

  • 0
Milan Roma, utakmica Foto: Tanjug/AP

Da nam je neko pričao pre 10 godina, da veliki Milan tamo neke 2020. neće moći lagano da pobedi izvesni Rio Ave i uđe u grupnu fazu Lige Evrope, rekli bismo mu da je lud. Ali, takav ishod je postao realnost za posrnulog italijanskog velikana koji se jedva domogao grupne faze.

Visili su "Rosoneri" ove večeri u Portugaliji. Rio Ave ih je imao u šaci posle preokreta u finišu utakmice, ali su serijom gluposti u poslednjim minutima produžetaka i na penal-ruletu ispustili šansu da se pohvale skalpom jednog od najvećih velikana.

Nije izgledalo da će se Milan mučiti na ovom meču, posebno u 51. minutu kada je Belgijanac Selmakers doveo goste u vođstvo.

Međutim, posle sjajne akcije u 72. Lukas Pjazon je pripremio šansu za Žeraldesa koji je izjednačio na 1:1. Meč je potom otišao u dodatnih 30 minuta, a samo što je lopta krenula sa centra Želson je po drugi put na meču matirao Donarumu i nagovestio jedno od najvećih iznenaenja večeri u Ligi Evrope.

Međutim, uporni "Rosoneri" su stigli do izjednačenja u nadoknadi drugog pordužetka i to posle gluposti defanzivca Rio Avea Borevkovića, koji je rukom skinuo loptu ispred Čalhanoglua. Za taj potez je dobio drugi žuti karton, a Turčin sa bele tačke u 122. minutu postavio konačnih 2:2 i odveo meč na penal-rulet.

Jaka kiša koja je padala tokom utakmice napravila je veliki problem igračima oba tima prilikom izvođenja jedanaesteraca. Kao Zvezdi u Kopenhagenu prošlog leta. Okrenuli su čitav krug (pucali su i golmani), a posle 12 serija domaći fudbaler Aderlan Santos je ispao tragičar.

Iznenađenje je priredio i AEK koji je u Atini izbacio Volfzburg trijumfom od 2:1. Karabag je kao gost izbacio Legiju u Varšavi trijumfom od 3:0, dok je CSKA iz Sofije osramotio Bazel u Švajcarskoj trijumfom od 3:1.

Rendžers je u derbiju u Glazgovu tukao Galatasaraj sa 2:1, dok je austrijski LASK šamarao Sporting usred Lisabona - 1:4. Zvezdano veče imao je Hari Kejn koji je het-trikom upotpunio trijumf Totenhema nad izraelskim Makabijem iz Haife od 7:2. Dva gola dao je Lo Selso, po jedan Lukas Mura i Dele Ali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA