≫ 

Marković korak bliže Partizanu: Danas raskida ugovor, ali postoje dva problema za povratak u Humsku

Defanzivac insistira da se vrati među crno-bele, ali bi se ekipi priključio tri dana pred večiti derbi zbog obaveza u mladoj selekciji Srbije

  • 4
Svetozar Marković Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Guliver/Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Partizan će od danas biti za korak bliži angažovanju Svetozara Markovića, jer će defanzivac raskinuti ugovor o pozajmici sa AEL Larisom, posle čega će, u dogovoru sa Olimpijakosom, potražiti novu sredinu, jer nije u planovima grčkog velikana za narednu sezonu.

Crno-beli se zato s pravom nadaju da će čelnici kluba iz Pireja ipak imati sluha i proslediti ga u matični klub do narednog juna.

Deluje kao dobra vest za crno-bele, ali po onoj narodnoj: “prvo skoči, pa reci hop” - dok se ne dogodi sve treba uzeti sa dozom rezerve, jer je Partizan već imao negativno iskustvo sa Olimpijakosom u vezi sa angažovanjem Nikole Čumića, jer su Grci smatrali da Superliga nije dobra za razvoj igrača, pa su ga prosledili u Sporting iz Hihona.

U slučaju Markovića okolnosti su, pak, povoljnije, jer se kraj prelaznog roka primakao i vremena za manevar je sve manje, a Olimpijakosu se svakako ne isplati da mladi fudbaler ostane u klubu i samo trenira, bez prostora za takmičarske mečeve.

Sa druge strane, Partizan angažovanjem defanzivca rešava dva bitna problema: nedostatak bonus igrača u poslednjoj liniji, ali i podiže kvalitet odbrane, koja bi u slučaju da se realizuje i angažman Ivana Obradovića (a blizu je) dobila potpuno drugačije obrise. Onakve kakve želi trener Aleksandar Stanojević.

Svetozar Marković Svetozar Marković u dresu Partizana; Foto: Marko Jovanović

Gde su problemi u celoj priči, koja, čini se, ipak vodi ka srećnom kraju za igrača i Partizan?

Prvi je u tome, rekosmo već, da Marković ubedi Olimpijakos da ga pusti u Humsku do kraja sezone, na čemu i on lično i njegovi agenti, ali i crno-beli uporno rade već sedmicama.

Drugi problem je svakako već viđeno odsustvo defanzivca tokom cele reprezentativne pauze, s obzirom na činjenicu da se našao na spisku mlade selekcije Srbije. Na taj način bi se Marković priključio crno-belima tri dana pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom (17. septembar) i stručni štab bi imao samo nekoliko treninga da pokuša da ga upozna i uigra sa ostatkom tima, što svakako nije jednostavno.

Mada, radi se o momku koji je odrastao u Partizanu i već je sve to prošao i tokom mlađih selekcija i prvom timu, tako da bi verovatno i “na svežinu” mogao da pomogne. Ukoliko, naravno, u suprotnom klub iz Humske ne pokuša da pronađe nekakav kompromis sa selektorom Ilijom Stolicom.

Partizanu je u ovom trenutku najbitniji taj prvi korak – da Olimpijakos popusti i pusti Markovića do ponedeljke uveče, a sve ostalo o tom – potom...

Video: Sadik pokazao srednji prst tokom meča sa Bačkom

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    2. oktobar 2020 | 13:55

    Pa odbije i onako nebitan nastup za reprezentaciju koja se davno oprostila, nije pod moranjem da se igra za reprezentaciju, neka igraju oni iz vodjinog kluba.

  • Srđan

    2. oktobar 2020 | 15:38

    Kada je Svetozar Marković odlazio u Olimpijakos, pisao sam da nikada neće postati bitan fudbaler u iole nekoj jačoj ligi. Prodat je samo na ehu dobrih partija Nikole Milenkovića Blekija u Italiji i ništa više. Marković je jako limitiran igrač.

  • VALJAK

    2. oktobar 2020 | 18:13

    PROSECAN IGRAC ZA NASU LIGU. E MOJA UPRAVO, NE FUDBALSKA. VEZE VI NEMATE KAKO SE VODI KLUB ! SVE JE OVO KASNO. A DALI VAMA KASNE PLATE ,BRUKE JEDNE. VI STE BRE PRAVI FOTELJASI, DILERI SAMO VI KUPUJETE VREME.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA