Fantazzi predlozi: Popravni za Himeneza i De Brujnea, Kalvert-Luin nastavlja sjajan niz

Saveti u sastavljanju tima i klađenju u Mozzartu pred četvrto kolo Fantazi Premijer lige

  • 0
Raul Jimenez, Kevin De Bruyne, Calvert - Lewin Foto: Guliver/Franck Fife/Pool via Getty Images, Alex Pantling/Getty Images, Michael Steele/Getty Images

Prethodno kolo Premijer liga Fantasy-ja bilo je ubedljivo najslabije sa prosekom od svega 43 osvojena boda. Neki će vrlo verovatno posegnuti za vajld kard-om, iako je možda i dalje prerano, drugi će pak "otići u minus" zbog većeg broja transfera, ali je najbitnije da ispravimo greške iz treće runde, kojih je i te kako bilo. Zbog toga, hajde da se što pre bacimo na popravni. No, pre nego što krenemo, da ne zaboravimo na predloge za kapitena tima. Ovonedeljni su Kevin de Brujne, Raul Himenez i Dominik Kalvert-Luin, zbog čega više u nastavku teksta...

Igrajte se, a možete i da zaradite kladeći se na fantazi poene igrača u Mozzartu.

Dominik Kalvert-Luin (5,5) – više (1,85)

Everton iznad svih očekivanja, Kalvert-Luin u životnoj formi. Englez je pogađao na sva tri meča u Premijer ligi, a na het-trik protiv Vest Broma, nadovezao je još jedan u Liga kupu protiv Vest Hema, oba kod kuće, što je rezultiralo time da ga pred četvrto kolo u svoj tim dovede više od 650.000 Fantazi menadžera, više nego bilo kojeg drugog fudbalera. Još jedan razlog tome je što mu u ovoj rundi na Gudison Park stiže Brajton. Galebovi zaista igraju dopadljiv, otvoren i napadački fudbal, zbog čega su već platitili visoku cenu porazima od Mančester Junajteda i Čelsija, oba sa po tri gola u mreži. Od takvog stila igre mogao bi da profitira i Dominik, posebno ukoliko Rišarlison zbog povrede zgloba od pre tri dana na meču sa Vest Hemom ne bude spreman za svih 90 minuta. Značilo bi to za DKL-a više lopti od Hamesa Rodrigeza, a samim tim i više prilika za gol.

FK Totenhem - FK Everton Foto: Tanjug/AP

Kevin de Brujne (7,5) – više (2,03)

Ukoliko se odlučite da zbog nekoga rizikujete ovog vikenda – zbog visoke granice - De Brujne bi trebalo da bude taj. Najviše Fantazi menadžera mu je prethodnog vikenda dodelilo traku oko ruke i sada svi očekuju da se Belgijanac iskupi, s obzirom da se protiv Lestera “nije pojavio“ na utakmici. Baš kao i Kalvert-Luin, i De Brujne bi mogao da profitira od Lidsovog stila igre. Sa filozofijom ’napad je najbolja odbrana’ i bekovima – Luk Ejling i Stjuart Dalas – postavljenim dosta visoko, Paunovi bi mogli da ostave dosta prostora navali Mančester Sitija, koji takve situacije posebno voli. A voli i da se “istrese“ na narednom rivalu posle neuspeha. Tako je Arsenal prethodne sezone dva puta ni kriv ni dužan plaćao trilingom u mreži, Brajton petardom, a Votford je iz istog razloga u dva meča čak 13 puta vadio loptu iz mreže. Sve posle Sitijevih poraza u prethodnom kolu.

Ukoliko tražite nešto manju granicu, ponudiće je Rijad Marez (6,5 – više 1,95). Alžirac je i pored ubedljivog poraza od Lestera (2:5), učestvovao kod oba gola Mančester Sitija (gol i asistencija), a uputio je najviše udaraca ka golu Lisica (tri, koliko i Sterling) i stvorio najviše šansi (takođe tri, kao i De Brujne) čime je još jednom pokazao svoj uticaj na napad Građana. Kad bi igrao prethodne sezone, Marez je učestvovao u 38 odsto Sitijevih golova. Jedino je De Brujne imao veći procenat (41%).

Kevin de Brujne, FK Mančester Siti Čovek koga čitava FPL zajednica čeka sa nestrpljenjem: KDB. Foto: AP/Tanjug

Džejmi Vardi (5,5) – više (1,72)

Svega 11 dodira s loptom u protivničkom šesnaestercu, šest udaraca, od toga pet u okvir gola, a na kontu – pet golova. Možda Fantazi menadžere brine to što Englez ne ulazi u previše šansi, ali je nemilosrdan onda kada se u njima nađe. Istina, četiri pogotka je postigao sa bele tačke, ali ne treba zaboraviti da je tri penala sam i iznudio. Uostalom, gol iz jedanaesterca donosi bodova koliko i onaj iz igre, te ne treba da vas brine na koji će ga način postići. Pritom, treba naglasiti da od starta sezone 2018/19, nijedan fudbaler u Premijer ligi nije postigao više golova od njegovih 46 golova. Zbog toga ga Geret Sautgejt ne otpisuje za Evropsko prvenstvo naredne godine. Međutim, blaga povreda protiv Sitija mogla bi da bude problem, stoga do početka meča treba ispratiti Rodžersovo obraćanje medijima, pre nego što Vardija stavite na tiket ili u tim, kako biste saznali da li je potpuno spreman za meč.

Jamie Vardy, Džejmi Vardi Foto: Tanjug/AP

Raul Himenez (5,5) – više (1,80)

Meksikanac je na odličan način, pogocima protiv Šefild Junajteda i Mančester Sitija, otvorio novu sezonu, ali je u prethodnom kolu protiv Vest Hema poptuno razočarao Fantazi menadžere nulom pored svog imena (postigao autogol). Njegov raspored ipak sugeriše da bi Himenez u narednom periodu mogao da se iskupi za kiks protiv Vest Hema. Vulverhempton u predstojeća četiri kola dočekuje Njukasl i Kristal Palas, a pre njih, u ovoj rundi i Fulam, takođe na Molinou, što je bio glavni razlog da Himenez bude četvrti najkupovaniji napadač pred ovo kolo (preko 165.000 igrača). Naredne brojke dodatno pojačavaju ovaj podatak. Devetka Vulvsa šutirala je deset puta u prethodna tri kola, od toga devet u okvir gola, što je gotovo duplo više od bilo kog saigrača, a pritom je ušao u tri od četiri dosadašnje stopostotne šanse svoje ekipe. Fulam na Molino dolazi sa tri vezana ubedljiva poraza. Londonski tim je primio deset golova, jedino ih Vest Brom ima više (11) i ranjivost odbrane Kolibaša definitivno bi mogla da poveća Himenezov dosadašnji učinak, čak ga svsta među opcije za kapitena vašeg tima.

Raul Himenez šefild junajted - vulvs Foto: Tanjug/AP

Endi Robertson (4,5) – više (1,80)

Škot je konstantan od starta sezone. Na otvaranju protiv Lidsa je upisao asistenciju, u prošlom kolu je pogodio mrežu Arsenala, između pomenutih duela sačuvao je svoju od Čelsija, čime je nastavio formu iz finiša prethodne sezone (gol, četiri asistencije i clean sheet u poslednjih šest kola sezone 2019/20). Zbirno, računajući pomenuti period, imao je konkretan učinak u svakom od devet rundi. Ove sezone čak deluje opasnije po protivnički gol. Šutira jednom na svakih 90 minuta (prethodne sezone na svakih 141,5), a broj udaraca iz šesnaesterca u toku meča popeo se sa 0,3 na ravno 1. Dalje, broj centaršuteva po meču gotovo da se duplirao – sa 5,8 popeo se na 11. Gostovanje Aston Vili daje Robertsonu dodatne šanse da nastavi sjajni niz. Na oba meča sa klubom iz Birmingema u prethodnoj sezoni donosio je bodove. U pobedi od 2:1 postigao je gol, u drugoj od 2:0 sačuvao je mrežu. Pritom, Liverpulova odbrana je prethodne sezone bila najčvršća u ligi na gostovanjima, s obzirom da je van Enfilda beležila clean sheet na osam susreta. Sve ovo ukazuje da bi Robertson i deseti put uzastopno mogao da obraduje Fantazi menadžere i to na obe strane terena.

Džamal Lasels (1,5) - više (1,35)

U drugom kolu identičnu granicu imao je i Virdžil van Dajk, zbog čega smo vam predložili igru na veći broj poena. Da podsetimo, kako bi kapiten Njukasla "dobacio" barem do dva boda, potrebno je da odigra makar 60 minuta i ne zaradi karton. Naravno, uvek postoji mogućnost da dobije kazneni poen u slučaju da Svrake prime dva gola, ali kako ih u ovom kolu očekuje Barnli, koji krasi pretežno defanzivni stil igre, Lasels bi mogao da bude i opcija za vaš Fantazi tim. U prilog tome ide i podatak da Klaretsi nisu postigli gol u prethodna dva kola, a na poslednja tri međusobna okršaja sa Njukaslom pogađali su mrežu samo jednom.

Pogledajte sve kvote za Fantazi poene u Mozzartu.

 (Napomena za klađenje: Nije moguće vezivati međusobno zavisne događaje, kao što sudva igrača iz istog tima na meču, ili igrač i meč u kojem učestvuje (npr. Kane postiže gol i bilo koja igra na meču Totenhema). Ako igrač koji je u ponudi nije starter računaće se kvota 1. U bodovanje ne ulazi “Bonus points system“ koji se koristi na zvaničnom sajtu. Za sve rezultate merodavan je zvanični sajt fantasy.premierleague.com)

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA