≫ 

Šta sve treba da znate o meču Metalac - Partizan: Sudije, ko ima poseban motiv, ko je u boljoj formi

U timu iz Gornjeg Milanovca je grupa igrača i trenera, koji su branili boje crno-belih i svakako će biti posebno inspirisani

  • 8
Partizan - OFK Bačka Foto: MN Press

Nije bilo sjajno protiv Zlatibora, ništa bolje ni sa Bačkom u Humskoj, ali ako se za pomenute dve utakmice može i naći opravdanje, da su bile po rasporedu pre i posle evropskog duela sa Šarlroa, onda bi današnja utakmica Partizana sa Metalcem u gostima morala da pokaže idu li crno-beli u dobrom smeru ili je na zimu potrebna ozbiljnija rekonstrukcija tima.

Tim iz Gornjeg Milanovca, pak, igra po principu "toplo-hladno", ima tri pobede u devet odigranih duela, ali i veliki motiv da se dokaže baš protiv crno-belih, jer u svojim redovima ima nekolicinu igrača koji su ponikli u omladinskoj školi u Humskoj, dok je na klupi bivši igrač, kasnije i trener Partizana (u kratkom periodu) Žarko Lazetić.

Telegraf vam zato donosi nekoliko činjenica koje bi trebalo da znate u vezi sa današnjim mečom Metalca i Partizana.

KADA SE IGRA I KO PRENOSI UTAKMICU?

Duel između Metalca i Partizana se igra od 18.00 časova u Gbornjem Milanovcu, na jednom od najlepših stadiona u Srbiji. Direktan TV prenos je obezbedila sportska televizija Arena Sport i to na svom trećem kanalu.

U KAKVOM RASPOLOŽENJU EKIPE DOČEKUJU MEČ?

FK Partizan, FK Zlatibor Foto: FKP

Rekosmo već da domaćin – Metalac od početka sezone igra "šareno", pošto je ostvario po tri pobede, remija i poraza u devet odigranih kola. U poslednja dva meča tim Žarka Lazetića je upisao remi sa Mladošću iz Lučana i pobedu nas Napretkom i čini se da polako hvata formu.

U pravi čas po Milanovčane, jer stiže Partizan. Sa druge strane, crno-beli od povratka trenera Aleksandra Stanojevića znaju samo za pobede (tri vezana uspeha), ali čini se da tim iz Humske još uvek igrački traži sebe i da poseban problem predstavljaju gostovanja.

To je ono što verovatno i najviše brine stručni štab pred današnje gostovanje u Milanovcu, iako je igrački gledano Stanojevićev tim favorit.

ZDRAVSTVENI BILTEN

FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Pred utakmicu sa Partzizanom nema nijednog nespremnog niti povređenog igrača. Čak se i Bojan Mlađović, koji je duže vreme kuburio sa povredom, priključio timu, ali on radi predostrožnosti neće konkurisati za današnju utakmicu.

Što se Partizana tiče, mali problem još uvek ima Umar Sadik, koji vuče povredu zgloba od meča sa Sfintul Georgijem, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali će Nigerijac konkurisati za tim.

Problem sa ramenom je imao Uroš Vitas, dok Nikola Štulić zbog preloma nosa neće konkurisati za tim u narednih mesec dana.

MEĐUSOBNI SUSRETI

Statistika je u međusobnim susretima ubedljivo na strani Partizana. U poslednjih 12 mečeva, crno-beli su slavili deset puta, jednom je bilo nerešeno i samo jednom je tim iz Gornjeg Milanovca upisao pobedu i to u novembru 2015. godine.

NAJVEĆA OPASNOST?

Često Metalac menja sisteme igre, shodno rivalu i to je prva stavka koju Partizan mora da reši, ukoliko želi pobedu u Gornjem Milanovcu. Što se individualnih kvaliteta tiče, crno-beli će svakako morati da obrate pažnju na napadača iz Konga, Prestiža Mbonga, potom Katanića, ali i organizatora igre Maksimovića.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da boje Mrtalca brani nekoliko momaka koji su ponikli u Humskoj, poput Jovana Kokira, Jovana Vlalukina i Sava Arambašića, koji će svakako imati svoje motive ako dobiju priliku.

Najveća opasnost za Metalac, gledajući formu igrača Partizana je – Sejduba Suma. Gvinejac je kvalitetom za klasu iznad cele lige i ukoliko bude raspoložen, od njega će zavisiti i dešavanja na teru, ali i učinak ostalih igrača crno-belih – Umara Sadika, Takume Asana, Stevanovića, Markovića, koji su takođe pretnja Milanovčanima.

KO JE FAVORIT NA KLADIONICAMA?

PETAR DJURICKOVIC Foto: MN Press

Kao i uvek u srpskom fudbalu, dva najveća tima su favoriti protiv svih ostalih timova, sem kada igraju međusobni meč. Tako su i danas bukmejkeri dali prednost Partizanu na gostovanju Metalcu, pa se uspeh

gostuju vrednuje kvotom 1.55, remi 4.35, dok se pobeda tima iz Milanovca smatra podvigom – 6.50.

KO SUDI

Pravdu na meču Metalac - Partizan deliće Milan Ilić, a njegovi pomoćnici biće Svetozar Živin i Goran Beljin.

REČ AKTERA

Žarko Lazetić, Metalac:

ZARKO LAZETIC Foto: MN Press

- Dolazi nam Partizan koji ima najbolji tim u Srbiji, ima najbolje pojedince, strance i najbolje bonus igrače u našem prvenstvu i to je najteži rival za nas. Pripremićemo se dobro, jer smo u dobrom momentu posle pobede nad Napretkom i iskoristićemo predstojeći duel da se predstavimo u najboljem svetlu, da pokušamo protiv tako kvalitetnog rivala da sprovedemo naš način igre. Koliko god to bilo moguće. Bio sam igrač i trener Partizana, ali sada sam u Metalcu i učiniću sve da moj tim pobedi, a Partizanu od narednih mečeva želim sve pobede i da osvoji duplu krunu.

Aleksandar Stanojević, Partizan:

Umar Sadik, Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

- Očekuje nas teško gostovanje. Metalac ima u svojim redovima naše bivše igrače i trenera, a niko od njih nije na pozajmici nego su ugovori raskinuti. Prirodno je da svi oni imaju više motiva kad igraju protiv nas. To ne znači međutim, da će biti motivisaniji od nas. Ne želim da posebno apostrofiram bilo koga iz protivničkog tima, pratio sam mečeve rivala i znam kako igraju.

OČEKIVANI SASTAVI

Metalac (3-4-1-2): Puletić, Vlalukin, Rogač, Vasiljević, Zoćević, Jokić, Antonijević, Pevelj, Maksimović, Mbong, Katanić.

Partizan: Popović, Miljković, Vitas, Banjak, Urošević, Natho, Zdjelar, Stevanović, Asano, Suma, Sadik.

Sjajan meč očekuje nas večeras (18.30) u Lidsu. Domaćin igra veoma ofanzivno, a Siti mora da se „vadi“ posle strašnog poraza od Lestera (2:5). Kec je 8,00, dvojka 1,35, a opklada GG3+ nosi kvotu 1,77. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Mančester Siti.

Za miran odlazak na reprezentativnu pauzu, Partizan bi morada da savlada Metalac danas (18.00) u Gornjem Milanovcu. Kvota na crno-bele je 1,45, a na pobedu gostiju bez primljenog gola (Sigurna pobeda) čak 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Metalac - Partizan.

Srpski derbi u Čempionšipu danas od 16.00! Prvoplasirani Reding, koji vodi Veljko Paunović, čeka Votford Vladimira Ivića, kojem takođe odlično ide od dolaska u Englesku. Kvota na keca je 3,20, iks je 3,10, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Reding - Votford.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    3. oktobar 2020 | 13:35

    Jos jedno "natezanje" "jalova igra" i po potrebi penal u 85.6.7..min.!!!

  • Zana

    3. oktobar 2020 | 13:19

    Znamo da je metalac filijala partizanova

  • Zaboravili ste

    3. oktobar 2020 | 13:32

    Naj vazniju stvar..A to je da je Metalac vec 10god filijala partizaia, i da su njihove utakmice uglavnom bile peske i cuvene sklanjalice..Sa cuvenim Vukadincem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA