≫ 

SAZNAJEMO! Partizan dobio najveće pojačanje: Jojić se vratio među crno-bele!

Klub iz Humske postigao dogovor sa Turcima, pa je treneru Stanojeviću ispunjena želja

  • 51
Miloš Jojić FK Partizan Foto: MN Press

Strpljenje se isplatilo, Partizan je dočekao najveće pojačanje u letnjem prelaznom roku, pošto je Miloš Jojić napokon odlučio da se vrati u Humskoj i nastavi niz povratnika koji traje godinama unazad, saznaje Telegraf!

Crno-beli su uspeli da se dogovore sa Bašakšehirom, kao i sam fudbaler, pa će ubrzo priključiti timu iz Humske, koji ga čeka raširenih ruku.

Nije bilo lako, trebalo je i strpljenja i nerava, jer je Jojića za turski klub vezivao milionski ugovor u trajanju do narednog leta. Bilo je potrebno da i Turci, ali i sam igrač učine neke ustupke ni bi li Partizan uopšte došao u poziciju da ga angažuje, no, bilo je sluha sa obe strane.

Miloš Jojić FK Partizan Foto: MN Press

Istina, razmatrao je Jojić i druge opcije, jer mu je tek 28 godina i svakako je mogao da izabere i neki drugi klub u Tursoj ili neki slabijeg rejtinga na zapadu Evrope, ali je procenio da će u Partizanu imati prostora i kontinuitet, koji mu je najviše i nedostajao u minule dve sezone.

Tim pre, mogao je verovatno svakodnevno da čuje i informiše se o pozivima trenera Aleksandra Stanojevića, koji ga je označio “najvažnijim pojačanjem u prelaznom roku”, napomenuvši nekoliko puta da bi ga rado video u svom timu. Isto su mu predočili i čelnici kluba, koji su imali težak zadatak da se dogovore sa Turcima, a da to ne bude opterećujuće za klupsku kasu, jer Jojić nije jeftin fudbaler.

Na kraju su se kockice složile, iako je možda bilo korisnije da se to dogodi u evropskim kvalifikacijama, kada bi iskustvo i kvalitet igrača bili možda i presudni, no, crno-beli su još u igri za domaće trofeje i dolazak Jojića se svakako biti od velike koristi.

DETE KLUBA

Miloš Jojić je prošao sve mlađe selekcije tima iz Humske, kao i kaljenje u filijali Teleoptiku da bi 2012. godine bio prekomandovan u prvi tim.

Za crno-bele je tokom dve sezone odigrao 35 mečeva i postigao 10 golova, od kojih je svakako najbitniji onaj postignut iz slobodnog udarca u 144. večitom derbiju, 18. maja 2013. godine, koji je Partizanu doneo titulu prvaka države.

U zimu 2014, godine prešao je u redove Borusije iz Dortmunda, u transferu vrednom 2,2 miliona evra, a branio je još i boje Kelna, te pomenutih Bašekšehira i austrijskog Volzbergera, gde je odigrao veoma dobru polusezonu i na 14 mečeva, postigao jedan gol i upisao pet asistencija.

Još uvek nije definisano ni da li bi dolazak Jojića izazvao određena pomeranja u veznom redu, jer se radi o igraču koji podjednako dobro pokriva i pozicije u centralnom delu terena, ali i po bokovima.

Ostalo je da Partizan do kraja prelaznog roka angažuje defanzivca Olimpijakosa Svetozara Markovića i na taj način će uprava crno-belih ispuniti sve želje trenera Aleksandra Stanojevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA