Zvanično: Marković pojačao odbranu Partizana

Mladi fudbaler pojačao konkurenciju u poslednjoj liniji i rešio problem bonusa

  • 5
svetozar marković Foto: Partizan.rs

Taman su se navijači Partizana u subotnjem poslepodnevu oporavili od pozitivnog šoka usled angažovanja Miloša Jojića, iz Humske se odjeknula još jedna vest – vraća se i Svetozar Marković!

Istina – oročeno, na jednogodišnju pozajmicu, ali je angažovanjem defanzivca, koji je danas i zvanično zadužio crno-beli dres, ispunjena i poslednja želja struke, koja je time rešila nekoliko problema.

Pre svega u vezi sa bonusom u poslednjoj liniji tima, koja će treneru Aleksandru Stanojeviću rotaciju u poslednjoj liniji tima, mogućnost kombinovanja sistema u igri, ali i povratak iskusnijeg čuvara mreže među stative, bio to Vladimir Stojković ili Nemanja Stevanović.

svetozar marković Foto: Partizan.rs
svetozar marković Foto: Partizan.rs

U ovom poslu podjednakim snagama su “gurali” i klub iz Humske i sam Marković, jer Olimpijakos nipošto nije želeo da ponovo pošalje fudbalera u srpski fudnal, smatrajući (gle čuda) da u tom okruženju ne može da napreduje.

Velikan sa Pireja je želeo Markovića da drži “na oku”, da ga pošalje na novu pozajmicu u Grčkoj (prošla sezona u AEL Larisi), ali je Marković bio izričit: samo u Partizan. Crno-belima je to značajno olakšavalo pregovaračke pozicije, ali su ipak morali da se naoružaju strpljenjem i sačekaju da gazda Marinakis ustane “na desnu nogu”.

Svetozar Marković, El Fardu Ben Foto: Marko Jovanović

Krajem radne sedmice situacija nije bila obećevajuća, iako je Marković raskinuo ugovor sa Larisom (u petak), ali je u subotu ujutru, kada je prelazni rok već počeo da “curi”, situacija počela da poprima drugačije obrise.

U nekoliko sati tvrdokorni stav - “ne može u Srbiju” - promenio se iz korena i Marković se posle samo godinu dana vratio u svoj klub, gde će sigurno dobiti prostora da igra.

Marković je dete Partizana, pošto je prošao sve mlađe selekcije u “Zemunelu”, a od jula 2017. godine je prekomandovan u prvi tim. Posle dve godine, u kojima su ga najviše povrede omele da pokaže sav svoj potencijal. prodat je Olimpijakosu prošlog leta.

U Grčkoj je potpisao petogodišnji ugovor, klub iz Pireja je njega isplatio obeštećenje od 1.500.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje. Ipak, štoper se nije snašao u jakoj konkurenciji, pa je pozajmljen Larisi, u kojoj je upisao 13 mečeva, no, odlučio je da napusti pomenuti klub i pokuša u Humskoj sve iznova...

Video: Svetozar Marković sa suzama komentariše meč Bešiktaš - Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detelinarac

    4. oktobar 2020 | 19:03

    "...pozitivnog šoka usled angažovanja Miloša Jojića..." Pa da li je realno da vi napisete pozitivan sok, ni jedno pojacanje do sad nije biko pozitivno! Stanoje izmislja toplu vodu ali mu bas ne ide!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. oktobar 2020 | 18:52

    ali je Marković bio izričit: samo u Partizan...колико ми ово смешно...ма нису га хтели ни на позајмици...само пртзн скупља капиталце😂😂😂

  • Partizanu

    4. oktobar 2020 | 20:43

    Samo Bog moze da pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA