≫ 

SAZNAJEMO: Partizan našao zamenu za Sadika, stiže bivši napadač Pari Sen Žermena!

Žan Kristof Baebek zadužiće opremu crno-belih kao slobodan igrač

  • 31

Ukoliko Umar Sadik ode u špansku Ameriju, Partizan je u obavezi da u ekspresnom roku pronađe igrača bar približnog kvaliteta, a crno-beli imaju već spremnu zamenu. Francuski internacionalac - Žan Kristof Baebek (27), bivši napadač Pari Sen Žermena, a u minuloj godini igrač holandskog Utrehta, mogao bi da stigne u Humsku kao slobodan igrač i potpiše ugovor na tri godine.

Radi se o momku sa veoma sa bogatim CV-jem, kako igračkim, tako i u vezi sa osvojenim trofejima u karijeri. Jer, Baebek je prošao školu Pari Sen Žermena, gde je prvo nastupao za B ekipu, a potom je 2011. godine postao i prvotimac francuskog velikana.

Ipak, u žestokoj konkurenciji među “Svecima”, iako je bio standardni reprezentativac svih mlađih selekcija Francuske, nije uspevao da se izbori za minutažu, pa je prosleđivan na pozajmice u Troa, Valensijen, Sent Etjen, Peskaru i na posletku Utreht, gde je i zvanično prešao 2018. godine.

U Holandiji se zadržao dve sezone, kuburio sa povredom, ali je i u tim okolnostima igrao sasvim dobro.

Od 1. jula je postao slobodan igrač na tržištu i Partizan se upustio u trku da ga angažuje, ali je u jednom momentu ispadanje iz Lige Evrope značajno otežalo pozicije crno-belih.

Ipak, čelnici kluba su bili uporni, ali opet moraju da sačekaju eventualnu realizaciju transfera Umara Sadika u Španiju, koja nije jednostavna, jer Nigerijac nije zadovoljan ponuđenom platom koju je na sto stavila Almerija.

Prvak sveta sa Francuskom

Inače, radi se o tehnički perfektno obučenom fudbaleru, veoma brzom i napadački raznovrsnom, koji se jednako dobro služi sa obe noge, ali je u dobar i u skoku, posebno u situacijama jedan na jedan.

Rekosmo već da je pored klupskih uspeha, gde je sa PSŽ-om osvajao titulu prvaka, Liga i Superkup Francuske (pet puta), ima i veoma zapaženu karijeru u francuskim mlađim selekcijama, koja je kulminirala titulom prvaka sveta iz 2013. godine (U-20).

U svakom slučaju, Žan Kristof Baebek će sigurno biti osveženje u napadu crno-belih.

Video: Reakcija Stanojevića na kraju meča sve govori o igri Partizana u Milanovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ГРПН

    4. oktobar 2020 | 14:28

    Лик изгледа убитачно.. Надам се да зна за комшиницу и шта јој треба радити!

  • Dr

    4. oktobar 2020 | 14:11

    SLOBODAN igrac!!!Tu vise nema diskusije

  • Uzas 😂

    4. oktobar 2020 | 16:43

    Prodas napadaca za 9 mil ( nije bitno koga) i naravno po obicaju Partizana dovedes drugog za uvek neugodnih 0 din .... nije ni cudo sto se igra egal sa metalcem....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA