≫ 

Zvezda u "svlačionici" dobila Napredak: Dva penala na Marakani, crveno-beli pobegli Partizanu na +8

Srpski šampion dao dva gola posle devet minuta meča, Napredak promašio penal sredinom drugog poluvremena

FK Crvena zvezda - FK Napredak Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su impresivan niz pobeda u novoj sezoni, pošto su u 10. kolu savladali Napredak rezultatom 3:0 (2:0) i tako ostvarili maksimalan učininak u Superligi!

Crveno-beli su već u svlačionici rešili pitanje pobednika s obzirom na to da je u 9. minutu na semaforu stajalo 2:0 za domaćina. Strelci su bili Dijego Falćineli u 46. sekundi i Mirko Ivanić osam minuta kasnije, dok je pomenuti vezista u 71. postavio konačan rezultat sa bele tačke.

Međutim, pitanje je kako bi se utakmica odvijala do kraja da je Napredak u 66. minutu iskoristio svoju najbolju priliku - penal! Mladi Strahinja Eraković je oborio Marka Mrkića koji je uzeo loptu da izvede najstrožu kaznu, a potom je pogodio prečku.

Crveno-beli su ovim trijumfom pobegli Partizanu na osam bodova viška s obzirom na to da je tim iz Humske u subotu igrao 1:1 u Gornjem Milanovcu (30:22).

Već smo pomenuli da je Zvezda pitanje pobednika rešila na samom početku meča, a sve je počelo sjajnim pasom za Dijega Falčinelija koji je izašao ispred golmana Napretka Ostojića i postigao svoj treći gol u SL. Podsetimo, jedan je dao i u Evropi.

Zvezda kao da je htela što pre da postigne i drugi, a to im je pošlo za nogom u 9. minutu kada je Katai izbacio Gajića na levoj strani, a ovaj asistirao Ivaniću na petercu za 2:0. To kao da je zadovoljilo domaćina koji je "spustio ručnu" što je moglod a im se osveti u 28. minutu. Milunović je ostavio loptu za Mrkića koji je loše šutirao sa 12, 13 metara.

To kao da je malo razbudlo igrače Zvezde koji su preko Kange i gavrića pokušali u 32. da dođu do trećeg gola, da bi i Napredak pripretio u 35. i 38. minutu.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je na poluvremenu izvršio tri izmene. Umesto Falčinelija, Kataija i Kange ušli su Ben, Spiridonović i Petrović, a vredi pomenuti da je Stanković izvršio određena tumbanja u startnih 11 tako što je golman Popović počeo meč umesto Borjana, kao i Eraković i Milunović na pozicijama štopera - uz Gajića i Gobeljića na bekovima.

Ivanić je u 55. minutu bio blizu gola, kada je njegov šut izblokirao Stević, da bi Milunović u 60. minutu pokušao da nadmudri Popovića iz slobodnog udarca. Tri minuta kasnije videli smo pomenuti penal Napretka i promašaj Mrkića, a onda je u 71. Ivanić bio precizan za 3:0. Prethodno je Spiridonović fauliran, odnonso neko ga je vukao za rukav u kaznenom prostoru. Doduše, pitanje je kakvim intezitetom.

Do kraja se ništa bitnije nije dešavalo, sem jednog pokušaja Spiridonovića, a naredno 11. kolo nam donosi večiti derbi u Humskoj. Doduše, tek psole reprezentativne pauze koja će trajati dve nedelje.

FK CRVENA ZVEZDA - FK NAPREDAK 3:0 (2:0)

(Falčineli 1, Ivanić 9, 71 pen)

Crvena zvezda: Popović, Gajić, Eraković, Milunović, Gobeljić, Nikolić, Kanga (Petrović 46), Gavrić, Ivanić, Katai (Spiridonović 46), Falčineli (Ben 46)

Napredak: Ostojić, Stević, Marinković, Mršić, Kostić (Milovanović 22), Milošev (Ćuković 65), Spremo, Rašković, Kočić (Mijić 46), Mrkić, Milunović.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odoh

    4. oktobar 2020 | 18:15

    Šlafenzi kad je Zvezda ne prikosnovena u LingLong Chunga Lunga Ligi??!!Za dvije smo klase bolji od svakog tima a od Partizana čak i 3??!!

  • 0008034

    4. oktobar 2020 | 18:55

    Prosto je neverovatno koliko su ovi grobari u autu.

  • Darko

    4. oktobar 2020 | 18:57

    I ovi se sklanjaju hahaha , dajte vise neki novi razlog grobarcici haha, dva meseca vec pisete da se svi sklanjaju. Ne mozete pobediti Metalac sa igracem vise a od Pazara ste cak i izgubili a oni bili 10 ti u drugoj ligi haha, a nama se te sile sklanjaju kazete 😄😄😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA