≫ 

Spektakl sezone u Minhenu, sedam golova i pobeda Bajerna u 93. minutu: Levandovski dao četiri!

Neverovatan je Poljak, potvrdio je klasu u super uzbudljivom meču sa Hertom sa pokerom za trijumf od 4:3

  • 6
robert levandovski Foto: Tanjug/Ap

Šampion Evrope Bajern propisno se namučio sa berlinskom Hertom u možda najuzbudljivijih 90 i "kusur" minuta bundesligaškog fudbala ove sezone, na kraju je slavio sa 4:3, golom Robera Levandovskog iz penala u trećem minutu nadokande!

Budimo precizniji, slavio je golovima Poljaka, sva četiri je postigao nenadmašni Levandovski, čak je nad njim skrivljen penal iz kojeg je stavio tačku na goleadu, prilepio sebi po ko zna koji put etiketu junaka meča, potvrdio klasu.

robert levandovski Pogled u jednu, šut u drugu stranu: Levandovski pogaša iz penala za pobedu Bajerna u 93. minutu - 4:3 Foto: Tanjug/Ap

Bajernu je ovo bila druga pobeda u tri kola, nije da se ekipa totalno konsolidovala posle debakla sa Hofenhajmom, ali je upisana pobeda koja ga je gurnula u gornji deo tabele.

Trenera Bavaraca Hansija Hlika može da brine samo porozna odbrana tima koji je u dva meča primio sedam golova. Mada, sa ovako raspucanim Levandovskim ne mora mnogo Flik da brine ni za primljene golove, jer će Poljak uvek naći način da prednost bude na strani šampiona.

Zanimljivo, ni posle četiri data gola Herti, Poljak nije na vrhu liste strelaca, ima gol manje od hrvatskog reprezentativca i napadača Hofenhajma Kramarića, koji predvodi listu najboljih golgetera Bundesliga sa šets pogodaka.

Sve pohvale zaslužuje Herta koja nije ustuknula pred bavarskom mašinom, sveže krunisanim osvajačima Superkupa Evrope, ni posle vođstva domaćeg tima od 2:0 (golovima Levandovskog u 40. i 51. minutu).

Odgovor je stigao u režiji južnoameričkog tandema, Kolumbijca Kordobe i Brazilca Mateusa Kunje, za 2:2, i najavu neverovatno uzbudljivog finiša utakmice.

robert levandovski Foto: Tanjug/Ap

Levandovski je u 85. minutu ponovo bio ubitačan pred golom Berlinaca, pogodio za 3:2, ali je radost Bavaraca kratko trajala, jer je naturalizovani Nemac Džesik Gaitan Ngankam, poravnao, delovalo i postavio konačan rezultat.

Ipak, u trećem minutu nadoknade, lukavi Levandovski podvukao se pod svog čuvara čekajući centaršut, ovaj mu je "zaključao" ruku, što je za sudiju bilo dovoljno da pokaže na penal. Poljak je preuzeo odgovornost, poslao golmana u jednu, loptu na drugu stranu, za hičkokovsku pobedu Bajerna.

Bundesliga, 3. kolo

Nedelja

Volfsburg - Augzburg 0:0

Bajern - Herta 4:3

(Levandovski 40, 51, 85, 90+3p - Kordoba 59, Kunja 71, Ngankam 88)

Ajntraht - Hofenhajm 2:1

(Kamada 54, Dost 71 - Kramarić 18)

Subota

Borusija Dortmund - Frajburg 4:0

(Haland 31, 66, Džan 47, Paslak 90+2)

Keln - Menhengladbah 1:3

(Redžbečaj 84 - Plea 14, Lajner 16, Štindl 56p)

Štutgart - Leverkuzen 1:1

(Kalajdžić 76 - Šik 7)

Verder - Bilefeld 1:0

(Bitenkur 27)

Lajpcig - Šalke 4:0

(Bozdogan 31, Anhelinjo 35, Orban 45+2, Halstenberg 80)

Petak

Union Berlin – Majnc 4:0

(Kruse 13, Ingvartsen 49, Fridrih 63, Pohjanpalo 64)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    4. oktobar 2020 | 21:10

    N9je bitno da li je favorizovan Bajer niti ovaj rezultat,meni je fascinantno to sto su pre 7,8 godina Zvezdini strucnjaci procenili da Levandovski koji je dosao u Beograd na probu nije bio vredan para koje je on kostao a koliko se sećam u pitanju je bilo 1,5 miliona evra.....stručn nema šta....

  • Cc

    4. oktobar 2020 | 21:19

    Mora sudija da pogura Bayern u 93.minutu 😆

  • Krle

    5. oktobar 2020 | 01:31

    Pa mi sve pogrešno procenjujemo! Nema tu ništa nejasno! Zato nam se i svi smeju! Nije on za Zvezdu! Ali jeste za Bayern!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA