≫ 

Baebek stigao u Beograd: Bivši kapiten Zvezde doveo najveće pojačanje Partizana

Fudbeler doputovao iz Pariza u društvu agenta Milana Biševca, a u sredu će biti i zvanično predstavljen u Humskoj

  • 23
Žan Kristof Baebek Foto: Telegraf

Dan posle potpisivanja ugovora, koje je obavljeno “na daljinu”, poslednje i najzvučnije pojačanje Partizana u letnjem ptelaznom roku – Žan Kristof Baebek (27) stigao je u Beograd letom iz Pariza, a već sutra biće i zvanično promovisan medijima i javnosti na stadionu u Humskoj (13.00 časova).

Interesantno je da je francuski internacionalac, bivši fudbaler Pari Sen Žermena, stigao je u Srbiju u društvu bivšeg kapitena Crvene zvezde – Milana Biševca, sa kojim je u sezoni 2011/2012 delio svlačionicu pariskih “svetaca”.

Žan Kristof Baebek Foto: Telegraf

Upravo je Biševac, koji se posle igračke karijere otisnuo u menadžerske vode, u velikoj meri posredovanjem pomogao crno-belima da angažuju Baebeka, jer igrača sa takvim CV, i pored velikih napora čelnika Partizana, teško je navesti da uopšte razmišlja, a kamoli da dođe na Balkan, ukoliko nema neko da mu makar “šapne” neku lepu reč.

Milan biševac sa Upravom Partizana u hotelu Milan Biševac (prvi s leva) na večeri sa čelnicima Partizana i novim pojačanjem Baebekom Foto:Telegraf

Ovako, udruženim snagama, upornošću Uprave crno-belih, koja je nekoliko dana “opsedala” Francuza i savetovanjem bivšeg saigrača, Baebek je na kraju “slomljen” i prihvatio je poziv Partizana.

Video: Reakcija Stanojevića na kraju meča sve govori o igri Partizana u Milanovcu

Napadač je u nedelju popodne prošao i lekarske preglede u prestonici Francuske, a večeršnjim časovima je putem faksa potpisao ugovor na tri godine sa klubom iz Humske.

Podsetimo, Baebek je prošao kompletnu školu Pari Sen Žermena, gde je prvo nastupao za B ekipu, a potom je 2011. godine postao i prvotimac francuskog velikana.

Ipak, u žestokoj konkurenciji među “Svecima”, iako je bio standardni reprezentativac svih mlađih selekcija Francuske, nije uspevao da se izbori za minutažu, pa je prosleđivan na pozajmice u Troa, Valensijen, Sent Etjen, Peskaru i na posletku Utreht, gde je i zvanično prešao 2018. godine.

U Holandiji se zadržao dve sezone, kuburio sa povredom, ali je i u tim okolnostima igrao sasvim dobro. Od 1. jula je postao slobodan igrač na tržištu i Partizan se upustio u trku da ga angažuje, uspevši u tome poslednjeg dana prelaznog roka.

Pored klupskih uspeha, osvajanja titulu prvaka Francuske sa Pari Sen Žermenom, Liga i Superkupa (pet puta), Baebek ima i veoma zapaženu karijeru u francuskim mlađim selekcijama, koja je kulminirala titulom prvaka sveta iz 2013. godine (U-20).

Video: Jojić: Došao sam kako bismo vratili Partizan tamo gde mu je mesto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живкони

    6. oktobar 2020 | 23:52

    Бишевац ће вас оправи?!

  • Pa

    6. oktobar 2020 | 23:40

    Moramo im pomoći vidi te da su u rasulu sa igračem više igraju nerešeno??!!Tim Partizana je dobar ali je trener za izbegavanja u širokom luku??!!

  • Branislav

    7. oktobar 2020 | 00:10

    Mnogo dobar igrač, po mom mišljenju bolji od Sadika i Rikarda, samo da malo udje u kontinuitet, I da ga zaobidju povrede naravno!!!! Vidim da je poslednju godinu kuburio sa povredama, nadam se da je to iza njega, valjda ovi naši imaju prave informacije što se tiče stanja igrača... Ako je zdrav, dobili šmo top špica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA