≫ 

Arsenal dao otkaz maskoti posle 27 godina: Ozil se ponudio da pomogne, pa još više naljutio navijače

Nije, ipak, sve oduševio potez Nemca

  • 0
maskota arsenala Foto: youtube/BeanymanNews

Mesut Ozil je prvi konkrento istupio posle vesti da je Arsenal uručio otkaz čuvenoj maskoti kluba Ganerosaursu posle 27 godina staža u klubu. Iza velikog zelenog kostima se inače krije čovek po imenu Džeri Kju, on je od 1993. navukao kostim i od tada je nezaobilazni garnirung na svakoj utakmici "Tobdžija".

Ipak, zbog velikih rezova u klubu usled pandemije korona virusa, Kju je dobio otkaz, ali je Ozil rešen da ga vrati i plaća mu platu sve dok je u klubu.

- Bio sam toliko tužan kad sam čuo da je Džeri Kju, iliti naša čuvena i lojalna maskota Ganerosaurus, i neizostavni deo Arsenala, dobio otkaz posle 27 godina. Odlučio sam zato da ponudim Arsenalu da finansiram platu našem velikom zelenom drugaru sve dok sam član kluba kako bi Džeri mogao da nastavi da radi svoj posao koji toliko voli - napisao je Ozil na svom instagramu.

Ipak, koliko god se ovaj gest Ozila mnogima učinio velikodušnim, mnogo je i onih koji ga kritikuju, jer je upravo zbog takvih kao što je on Ganerosaurus i dobio otkaz.

Navijači na društvenim mrežama pdsećaju da je Nemac igrač koji nedeljno zarađuje neverovatnoh 350.000 funti, i pritom ni ne igra kod Artete, i da je ne tako davno odbio smanjenje ugovora kako klub ne bi morao da otpušta brojne zaposlene.

Navijači veruju da je ovaj potez Ozila još jedna od njegovih "igrica" sa upravom sa kojom je inače u zategnutim odnosima upravo zbog svog statusa koji je neodrživ po klupski budžet.

Video: Protivlavovska vežba u Japanu ispala smejurija a pravi lavovi izneverovali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA