≫ 

Prva postava Norveške vredi 188 miliona evra, Haland sam 80: Ovo su glavni aduti Lagerbaka za Srbiju

Imaju jaka imena u postavi Skandinavci, dve prave zvezde i nekoliko vrhunskih igrača

  • 6
Norveska, Severna Irska, fudbal Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije i njen selektor Ljubiša Tumbaković dobro znaju na koliko kompaktan, timski i individualno talentovan, i fizički jak tim će se nameriti u četvrtak u Oslu na "Ulevalu", u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Rival Orlovima je naravno Norveška, imaće prednost domaćeg terena, doduše bez mnogo gledalaca, ali i da se igra u Beogradu, ne bi to bio toliko značajan podatak za naš tim ako se pogleda snaga kojom raspolaže aktuelni sastav Lars Lagerbak.

Trenuto, vrednost našeg narednog rivala, govorimo o najverovatnijoj startnoj postavi Norvežana, je 188 miliona evra (izvor transfermarkt).

Najveći deo od te sume, gotovo 45 procenata, otpada na cenu koja stoji uz ime gol-mašine Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund - 80 miliona evra.

Norveska, Severna Irska, fudbal Foto: Tanjug/AP

Posle njega, gotovo upola manje jefitiniji, ali i dalje izuzetno vredan igrač na evropskom tržištu, je još jedan norveški biser Martin Odegard - momak koji je sa 16 godina potpisao za slavni Real Madrid, u kojem se danas, posle nekoliko pozajmica, ravnopravno bori za status startera.

Njegova vrednost na tržištu, prema transfermarktu, iznosi 44 miliona evra.

Treći na listi najvrednijih norveških igrača koji će nam biti jednaka pretnja, kao i Haland i Odegard u četvrtak, je Aleksander Sorlot, doskorašnji napadač Trabzonspora, za koji je u minuloj sezoni dao čak 29 golova, što mu je otvorilo vrata velikog transfera u Red Bul Lajpcig - za 20 miliona evra.

Sorlot je inače bio igrač Kristal Palasa, bio je na pozajmicama u Gentu i Trabzonu, i naročito je u Turskoj do izražaja došao njegov napadački kvalitet.

Četvrti po vrednosti u norveškoj reprezentaciji je vezni igrač engleskog premijerligaša Šefild Junajteda Sander Berge - njegova vrednost je 19.9 miliona evra.

Pogledajte i vrednost svih igrača koji bi trebalo da budu starteri protiv Srbije u baraž duelu (brojke su u evrima).

Rune Jarstajn (Herta) - 820.000

Omar Elabdelaui (Galatasaraj) - 5.93 miliona

Tore Reginiusen (Rozenborg) - 820.000

Kristofer Ajer (Seltik) - 4.01 miliona

Haitam Alesami (Amien) - 1.19 miliona

Martin Odegard (Real Madrid) - 44 miliona

Sander Berge (Šefild Junajted) - 19.9 miliona

Matias Norman (Rostov) - 7.48 miliona

Stefan Johansen (Fulam) - 3.19 miliona

Aleksander Sorlot (Lajpcig) - 19.86 miliona

Erling Haland (Borusija Dortmund) - 80 miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bale

    7. oktobar 2020 | 10:57

    Naravno da volim reprezentaciju godinama tresem se kada treba da igraju,ali ovo vise na nista ne lici bukvalno me vise toliko i ne zanima kada igraju protiv koga verujte,voleo bi da gresim ali resetovace nas i norvezani bauk reprezentacija za nas sto je verovatno i nasa realnost

  • Delija

    7. oktobar 2020 | 12:02

    Vredeli smo i mi sto i nesto miliona evra naspram npr. Kazakstanovih ili Azerbejdzanskih 20-30 miliona pa smo gubili. Nemojte unapred traziti alibi nego da se ostave i muda i srce na terenu i onda tek skidamo kapu

  • Bice nezgodno

    7. oktobar 2020 | 12:00

    Pitam se ko ce da cuva Halanda?? Nazalost ne posedujemo nijednog odbrambenog igraca koji ce moci da ga cuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA