≫ 

Poznato ko sudi Srbiji u Oslu: Pretili mu posle derbija, svirao penal protiv Zvezde u 87.

Sudio je i finale Lige šampiona ove godine

  • 12
Danijele Orsato Foto: MN Press

Italijanski sudija Danijel Orsato određen je od strane UEFA za glavnom delioca pravde na meču polufinala Lige nacija između Norveške i Srbije (četvrtak, 20.45 Nova S)!

U pitanju je 44- godišnji sudija koji je ove sezone sudio finale Lige šampiona između Bajerna i Pari Sen Žermena, ali i koji je VAR pionir s obzirom na to da je delio pravdu na prvom meču LŠ gde je ova tehnologija bila u upotrebi (Mančester junajted - PSŽ, 2019.)

Orsato je poznat i po tome što su mu 2018. pretili posle utakmice Juventus - Inter koju je sudio, a na kojoj je viđen niz nelogičnih odluka. Tim iz Torina je slavio rezultatom 3:2, a Orsato je zvao policiju nakon što mu je grupa nepoznatih ljudi došla ispred kuće.

"Korijere delo Sport" je tada preneo da je Orsato, pored toga što je zvao policiju, morao da isključi i telefon kako ne bi dobijao pretnje, a tada je na pitanje medija da prokomentariše celokupnu situaciju, uključujući i sporne detalje sa meča, rekao:

- Moja deca su uznemirena i ne želim da ih brinem. Pozovite Federaciju i postavite njima pitanje. Ja vam ništa neću reći.

Orsato je, inače, sudio Crvenoj zvezdi protiv Salcburga 2018. godine, u onoj prvoj utakmici u Beogradu, kao i protiv Olimpijakosa u Atini kada je dosudio penal za domaćina u 87. minutu. Takođe, sudio je meč Tun - Partizan 2016. godine u kom su Švajcarci slavili rezultatom 3:0.

>>>> Đoković je protutnjao do četvrtfinala Rolan Garosa, gde ga danas (16.25) očekuje duel sa Špancem Karenjom Bustom, 15. igračem sveta. I ovde je srpski teniser veliki favorit - kvota na Đokovića je 1,05, a na to da će slaviti sa 3:0 u setovima 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Đoković - Karenjo Busta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hes

    7. oktobar 2020 | 11:23

    Nova S... E Srbijo. ..svim srcem uz Norvesku...

  • bgd

    7. oktobar 2020 | 12:43

    Da li je moguce da opet prenosi samo nova S , koju nema 90% Srbije...........

  • rodjo

    7. oktobar 2020 | 11:14

    Svim srcem uz Norvesku sutra! Dace bog da im daju jedno pet komada da uzivamo u ponizavanju🤣🤣🤣. Puno ocekujem od Haalanda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA