≫ 

Velika pobeda FSS: Vezista Redinga igra za Srbiju, otkriven plan Matijaševića za igrača Lajcpiga

Čelnici Saveza vode pregovore oko Lazara Samardžića, poznato i ko je sve iz dijaspore obukao dres Orlova

  • 1
Dejan Tetek Dejan Tetek, sredina, na treningu Srbije Foto: FSS

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) počela je pripreme za novembarski krug kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, a u sastavu koji je selektorao Milan Lešnjak nalazi se i fudbaler Redinga Dejan Tetek.

Podsetimo, u pitanju je momak koji je rođen u Engleskoj  i koji je, s obzirom na to da ima naše državljanstvo, izrazio želju da igra za Srbiju.

- Radi se o igraču koji je do sada nastupao za sve mlađe selekcije Engleske, zabeležio tri nastupa i za mlađu omladinsku (U18) reprezentaciju Engleske. Porodica je izblegla iz Dalmacije za vreme „Oluje“ i otišla u Englesku gde se Dejan rodio. Kontaktirali smo ga preko Veljka Paunovića i kada je čuo, odmah je izrazio želju da igra za Srbiju, svestan da će možda imati problema jer je već zabeležio nastupe za mlađu omladinsku selekciju „Albiona“ - rekao je koordinator mlađih selekcija FSS Goran Grkinić.

Sam Tetek je po dolasku na pripreme rekao:

- Sjajno sam prihvaćem i iskreno jedva čekam zvanične utakmice. A zašto sam se odlučio za Srbiju? Prvo bih se zahvalio Engleskoj što su mi pružili šansu i omogućili lepo iskustvo, ali moje srce pripada Srbiji, tu mi je rodbina, tu mi je sve. Jednog dana bih želeo da igram i za „A“ tim. Idol mi je Nemanja Matić, pratim ga, gledam, voleo bih da jednog dana budem uspešan kao on.

- Moram da istaknem i trenera Veljka Paunovića, mnogo mi je pomogao kako je došao u Reding, treniram sa prvim timom, igrao sasm i dve utakmice, uvek mi je na raspolaganju za savet, podrška je velika. Na kraju želeo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije, sportskom direktoru Matijaševiću i koordinatoru Grkiniću što su uspeli tako brzo da završe sve oko „papira“ i dozvola kako bih mogao da igram drugi krug kvalifikacija. Imamo jaku grupu, ali se nadam da ćemo postići dobar rezultat - rekao je Tetek, uz napomenu da su orlići u grupi sa Velsom, Nemačkom i Austrijom.

Nije tajna da su sportski direktor FSS Vladimir Matijašević i pomenuti Grkinić u poslednje vreme uložili velike napore da prošire spisak kandidata za sve mlađe selekcije talentovanim igračima iz dijaspore.

-- U dogovoru sa sportskim direktrom Vladimirom Matijaševiće mi smo još u februaru krenuli da našu decu koja igraju za Austriju, Švajcarsku, Nemačku i ostale zemlje vratimo pod našu zastavu. Do tada smo mesecima skautirali i skupljali podatke o našoj deci iz dijaspore. prikupili više od 100 imena. I polako se taj trud isplaćuje, istina usporila nas je malo korona i pandemija, ali raduje nas da su sada pod kapom reprezentativnih selekcija Srbije Goran Babić iz Sautemptona (generacija 2003.), Trifunović i Stevanović iz Ciriha (2004.) koji već igraju kod selektora Saše Ilića, kao i Ilić iz Forune Dizeldorf, odnosno Stevanović (Austrija, Beč) i Milosavljević (Admira), pa Džodić iz Monpeljea koji je generacija 2005.

- Ima na tom spisku još nama veoma interesantnih igrača, kao što je Lazar Samardžić iz Lajpcija sa čijom porodicom razgovaramo i nadamo se da će igrati za Srbiju. U fokusu je još nekoliko igrača, ali ne bih sada o njihovim imenima, jer nastupaju za reprezentacije ozbiljnih nacionalnih saveza, jakih reprezentacija - rekao je Grkinić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. oktobar 2020 | 16:41

    To ce momku biti najveca zivotna greska. Kajace se celog zivota. Da su selektori Muslin ili neprezaljeni Antara bilo bi ok, ovako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA