≫ 

Može li Kolarov u Oslu kao pre 5 godina? Srbija je na današnji dan upisala jednu od najdražih pobeda

Orlovi su pre pet godina savladali Albaniju u gostima golovima u nadoknadi

  • 4
Aleksandar Kolarov Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 minuta protiv Norveške (Nova S) igra jedan od dva odlučujuća meča u baražu Lige nacija koji će, na kraju, dati putnika na Evropsko prvenstvo naredne godine!

Jeste da je domaćin favorit, ali većina navijača Srbije se nada da bi Orlovi mogli da zabeleže "sladak" trijumf kao onaj od pre pet godina na današnji dan - protiv Albanije u Elbasanu.

Zbog svega što se dešavalo u tim kvalifikacijama za EP u Francuskoj, Orlovi su pod velikim tenzijama otišli najpre u Tiranu, potom i u Elbasan gde se meč igrao. Domaćinu je pobeda trebala za zvaničan odlazak na EP, dok su Orlovi igrali za čast.

Srbija i protiv Norveške sada igra za čast, ali tu je i onaj takmičarski deo koji donosi finale i meč protiv Škotske ili Izraela u Beograd, dok je pre pet godina bilo bitno samo to da se ekipa ponosna vrati kući.

Tog 8. oktobra 2015. godine Srbija je pobedila rezultatom 2:0 - golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u nadoknadi vremena. Obojica su i sada u sastavu za Norvešku, uz Stefana Mitrovića, Luku Milivojevića, Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića koji su igrali, te Predraga Rajkovića, Marka Dmitrovića, Nemanju Gudelja, Sergeja Milinkovića Savića i Aleksandra Kataija koji su bili na klupi.

- Mi smo i došli ovde da pobedimo, a ne da budemo klovnovi na njihovom slavlju. Nije nam bilo lako, veliki je pritisak bio na nama. Drago mi je što su neki od igrača pokazali da možemo dosta od njih da očekujemo u budućnosti - rekao je tada Nemanja Matić koji više nije sa Orlovima, dok je Milivojević dodao:

- Ovu pobedu posvećujem našem narodu. Mislim da nema ništa lepše nego dati gol u poslednjem minutu.

>>> Više od 20 godina Srbija čeka na plasman na Evropsko prvenstvo, a hoće li ga konačno izboriti umnogome zavisi od večerašnjeg (20.45) meča polufinala baraža za plasman na EURO. Norveška dočekuje Orlove u Oslu i blagi je favorit - kec je 2,45, dvojka 3,10, a kvota na nerešen rezultat posle 90 minuta je 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Norveška - Srbija.

Video: Na ovom stadionu Srbija vodi odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA