≫ 

Sve što bi trebalo da znate o meču Norveška - Srbija: Očekivani sastavi, ko sudi, gde ima TV prenos

Formacije su poznate, pitanje je samo u kom će sastavu oba tima krenuti od prvog minuta

  • 48
Srbija, Norveska, sastavi Ilustracija: Nikola Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 u Oslu igra protiv Norveške meč polufinala baraža za plasman za Evropsko prvenstvo.

U slučaju trijumfa, Orlovi će obezbediti plasman u finale koje će se igrati u novembru u Beogradu, a u kom bi onda dočekali boljeg iz duela Škotska - Izrael. A kao i uvek, Telegraf vam donosi najzanimljivije činjenice koje bi trebalo da znate o meču između Norveške i Srbije.

Ko prenosi utakmicu?

Meč u Oslu prenosiće samo jedna televizija - u pitanju je Nova S.

Ko sudi meč u Oslu?

Glavni sudija je Italijan Danijele Orsato, dok će mu pomagati Filipe Meli i Ćiro Karbone. Glavni VAr sudija biće Masimilijano Irati.

Šta kažu kladionice?

I strane i domaće kladionice su "složne" da je Norveška večeras blagi favorit, a to potvrđuju i kvote kladionice Mocart. Kec je 2.40, a na nerešeno i pobedu Orlova je 3.10.

>>> Više od 20 godina Srbija čeka na plasman na Evropsko prvenstvo, a hoće li ga konačno izboriti umnogome zavisi od večerašnjeg (20.45) meča polufinala baraža za plasman na EURO. Norveška dočekuje Orlove u Oslu i blagi je favorit - kec je 2,45, dvojka 3,10, a kvota na nerešen rezultat posle 90 minuta je 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Norveška - Srbija.

Očekivane postave

Norvežani bi trebalo da zaigraju u formaciji 4-4-2. Na golu će biti Jarsten, dok bi Elabdeluni, Reginusen, Ajer i Alesami trebalo da čine defanzivni red. Mesto u vezi rezervisano je za Bergea, Odegarda, Herniksena i Johansena, dok će Halandu društvo u napadu praviti Serlot.

Norveška - Srbija, sastavi Ilustracija: Nikola Jovanović

Što se tiče Srbije, tu je velika dilema da li će Aleksandar Kolarov igrati štopera ili levog spoljnjeg. Otuda i ne čudi što je Ljubiša Tumbaković na mukama da izabere startnih 11.

Ukoliko Kolarov bude štoper, na levu stranu će Filip Mladenović koji je u dobroj formi i koji ima više iskustva od Mihaila Ristića. Ako Kolarov ipak bude išao levo, Strahinja Pavlović (ili Miloš Veljkovič) bi trebalo u centralni deo odbrane.

Norveška - Srbija, sastavi Ilustracija: Nikola Jovanović
Norveška - Srbija, sastavi Ilustracija: Nikola Jovanović

Zdravstveni bilten?

Selektor Norveške Lars Lagerbek je rekao na konferenciji za medije da su svi igrači u taboru domaćeg tima spremni. King i Herniksen su imali sitnih problema, ali su sposobni da odgovore zahtevima protiv Srbije.

Orlovi su, s druge strane, u Oslo doputovali bez povređenog Filipa Kostića, kao i defanzivca Nikole Maksimovića kom Napoli nije dao da napusti grad zbog probema sa korona virusom.

U kakvom raspoloženu ekipe dočekuju meč?

Obe selekcije su odigrale po dva meča u 2020. godini. Norvežani su najpre poraženi od Austrije kod kuće (1:2), da bi sa 5:1 u gostima tukli Severnu Irsku.

Srbija je najpre izgubila od Rusije u Moskvi 3:1, a potom su Orlovi sa igračem manje uspeli da odigraju 0:0 sa Turskom u Beogradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Rusije, Liga nacije Foto: Mikhail Shapaev / The Football Union of Russia

Međusobni susreti

Norveška i Srbija su odigrali ukupno 15 međusobnih duela. Domaćin je slavio tri puta, dva puta je bilo nerešeno, dok su Orlovi pobedili čak 10 puta. Poslednji put sus e sastali 2006. godine u prijateljskom meču u Beogradu - 1:1. Stelci su bili Nemanja Vidić i Džon Kerju.

Najveća opasnost

Nema sumnje da je Erling Haland najveća opasnost po gol Srbije. Čudo od deteta je i u novu sezonu ušlo sa četiri gola na tri meča, a Telegraf je već radio analizu njegove igre i načina na koji trese mreže.

S druge strane, Norvežani se najviše boje Aleksandra Mitrovića u kog i Ljubiša Tumbaković polaže najveće nade.

Erling Haland Foto: Guliver/ Charles McQuillan/Getty Images

Reč aktera utakmice

Lars Lagerbek, selektor Norveške:

- Vežbali smo penale. Razgovarao sam sa momcima koji su određeni da šutiraju, tačno znaju ko je kad po redu, i nemaju nikakvih probelma da preuzmu odgovornost.

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije:

Uradićemo sve što možemo da neutrališemo individualni kvalitet Norveške. Znamo koje su njihove mane i pokušaćemo da iskoristimo. Verujem u Boga i Bog će nam pomoći da sačuvamo Halanda. Sve je ovde otvoreno. Oba tima su dogurala daleko. Norveška ima malu prednost što će igrati na domaćem terenu.

Video: Na ovom stadionu Srbija vodi odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    8. oktobar 2020 | 11:44

    Nacionalni tim na kablovskoj Tv? Zasto placamo Rts? Ili vratite pare ili ga ukunite !

  • Alo Alo

    8. oktobar 2020 | 10:35

    Pa vise nas i ne zanima reprezentacija i to od kad prenosi Nova S, sramota da ne prenosi nacionalna televizija a placa se debelo pretplata koja ne moze da se zaobidje, sramotaaa !!!

  • Tv

    8. oktobar 2020 | 12:05

    E neka izgube je..tv s n i tome slično.Državni tim pola države neće pratiti neko ovde nije nojmalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA