Arsenal uporan da smanji platu Ozilu, Tobdžije hoće da "oteraju" Nemca posle januara

Arsenal je otvorio novu rundu pregovora sa Mesutom Ozilom u vezi sa kompromisnim rešenjem i ranijim prekidom njegovog skupog ugovora

  • 3
Mesud Ozil i Henrik Mkitarijan, Arsenal Foto: Gulver/Getty Images/Catherine Ivill

Tobdžije Ozilu plaćaju 350.000 funti nedeljno, iako je Nemac već odavno van svih planova i potpuno je skrajnut sa terena.

Zbog toga Arsenal hoće da se reši njegovog ugovora i da mu smanji platu pred januarski prelazni rok kako bi Mesut otišao, ali su se dosadašnji napori i pregovori ispostavili jalovim.

Kada se pogleda "suva" brojka, jasno je i zašto. Ozilu je ostalo 13 miliona funti (14,3 miliona evra) do kraja boravka u Arsenalu (leto 2021) i kada bi londonski klub "skratio" to za bar pet meseci, opet bi uštedeo nekoliko miliona evra.

UEFA je već potvrdila da Ozila neće biti u sastavu od 25 igrača Arsenala za Ligu Evrope, tako da će on biti plaćen u principu samo da trenira.

Ozila je precrtao Mikel Arteta, a s obzirom na to da su Tobdžije dobro startovale u ovoj sezoni, sva je prilika da će Arteta do kraja izgurati svoju nameru kada je reč o nemačkom internacionalcu.

On se nedavno oglasio o ostanku maskote Džerija Kaja, "Gunersaurusa" i rekao da je spreman da mu sam plaća platu dok god je Ozil u Arsenalu.

Maskota je posle 27 godina otpuštena, jer je došlo do "reza" sredstava uzrokovanih pandemijom korona virusa.

Video: Luda je za Junajtedom, dres nosi i u krevetu: Ona je najatraktivija navijačica iz Norveške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA