≫ 

"Sport je bitan kao i obrazovanje": Manćini surovo odgovorio ministru zdravlja Italije

Selektor reprezentacije Italije reagovao je na izjavu Roberta Sperance da su škole prioritet više od stadiona i puštanja navijača

  • 0
Roberto Mancini, Roberto Manćini Foto: Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini izjavio je da je sport podjednako važan za društvo kao i obrazovanje.

Kako prenose italijanski mediji, to je bilo Manićinijevo reagovanje na izjavu ministra zdravlja Roberta Sperance, koji je rekao da su u doba pandemije korona virusa prioritet škole i da nema potrebe da se rizikuje sa puštanjem navijača na fudbalske stadione.

- Važno je razmisliti pre nego što nešto kažete. Svi imaju pravo na sport, kao što i imaju pravo na obrazovanje. Sportom se bave milioni Italijana na svim nivoima i on je pođednako važan za društvo kao i obrazovanje i zaposlenje.

- Podržavam delimično otvaranje italijanskih stadiona za navijače, jer to rade i u drugim evropskim zemljama. U nedelju u Ligi nacija gostovaćemo u Poljskoj i domaćini očekuju da će na stadionu u Gdanjsku biti nekoliko hiljada gledalaca, što me veoma raduje", rekao je Manćini.

Izjava ministar Sprenace usledila je nakon što nije odigran derbi trećeg kola italijanske Serije A između Juventusa i Napolija, jer gosti nisu doputovali u Torino, ističući da nisu dobili dozvolu lokalnih zdravstvenih vlasti za putovanje zbog slučajeva zaraze korona virusa u klubu.

Video: Đak pitao Bađa da li se čuje sa Savićevićem, a onda je legenda italijanskog fudbala nahvalila Genija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA