Precenili su nas, a potcenili Srbe: Selektor Norveške posle gorkog poraza priznao kobne greške

Selektor Norveške Lars Lagerbek kaže da je Srbija zasluženo slavila u Oslu, u polufinalu baraža kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine

  • 2
Norway Serbia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Orlovi su kao gosti slavili sa 2:1 posle produžetaka. Oba gola za naš tim je postigao Sergej Milinković-Savić, u 82. i 103. minutu.

- Igrali smo protiv boljeg tima. Naši navijači su nas precenili, a potcenili Srbiju. Zaslužili su pobedu - rekao je Lagerbek na konferenciji posle utakmice.

On nije hteo da ističe pojedinačne greške u svojoj ekipi, već je rekao da je odgovornost kolektivna.

Da je Srbija imala više sreće, ziceri Aleksandra Mitrovića, Filipa Đuričića i stativa Darka Lazovića završili bi iza leđa golmana Rune Jarštajna.

- Ne mislim da su Haitam Alesami ili Stefan Johansen grešili. Ceo tim je loše odigrao. Matijas Norman je ušao i on je naš najbolji igrač, mogli smo da uradimo i nešto više, ali je sve u timu, a ne o pojedincima.

Norway Serbia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

- Bili smo dobro pripremljeni i plan je bio da budemo kompaktniji. Umesto toga, bili smo otvoreni, a oni su bili tako dobri da su stvrili mnogo šansi. Nismo igrali kako znamo - objasnio je Lagerbek.

Navijači Norveške su besni na svoj tim posle ovog poraza u kom je spomenuti Norman tresao mrežu Predraga Rajkovića u 87. minutu šutem sa distance. Ljuti su i stručnjaci i novinari koji traže smenu selektora Lagerbeka jer smatraju da je previše konzervativan.

Video: Na ovom stadionu Srbija vodi odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

    9. oktobar 2020 | 07:44

    E to je stručnjak, a ne naši, u 23 min sapleo me čist penal, a ostalo vreme ne pita se šta su radili na terenu ili ono zakačila mi lopta nokat na malom prstu on svira penal, i svašta nešto, dakle ne traži krivca u drugom budi čovek i podnesi poraz. Našim fudbalerima sreću i da im krene više taj fudbal, ipak ga svi volimo bez obzira na dešavanja na terenu i pored njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA