≫ 

Tumbin "kec iz rukava" iz Osla impresioniran pobedom: Ne sećam se kad smo ovako dobro igrali

Filip Đuričić bio je pun pogodak selektora

  • 3
filip đuričić Foto: youtube/Fudbalski savez Srbije

Ko prati Seriju A, ne treba mnogo da mu se crta. Filip Đuričić je izrastao u ozbiljnog igrača, otud nema nikakvog izenađenja što se našao u postavi Srbije koja je očitala lekciju Norvežanima u Oslu.

Ofanzivni vezni trenutno trećeplasiranog tima "kalča" Sasuola, bio je pun pogodak Ljubiše Tumbakovića u startnoj postavi, filigrantski je nizao prava rešenja, imao tek jedan kiks, kada nije uspeo da iskoristi zicer pred golom Norvežana.

Ipak, za prikazano na "Ulevalu" zaslužuje duboki naklon.

- Iskreno, dobro smo ušli u utakmicu, u prvih 15 minuta, odigrali smo bolje nego inače, ne sećam se da smo ovako dobro energetski ušli u utakmicu u poslednjih ne znam ni ja koliko. Nismo to naplatili nažalost, ali ohrabruje to što smo igrali jako dobro. Nismo se predavali do kraja, na kraju smo pobedili, srećni smo i zadovoljni - kao da je i sam iznenađen partijom čitavog tima.

Svoju ulogu u selektorovoj koncepciji, Đuričić je odigrao savršeno.

- Lično, moglo je biti malo lepše da sam dao gol, ali dobro...Pristajem na to svaki put ako ćemo da prođemo. Imao sam i u prošloj protiv Rusije jednu takvu šansu, nisma je iskoristio, tako da moram više poradim na tome. Više mentalno nego tehnički, samo malo više smirnosti i biće to sve kako treba.

Nije još ništa gotovo, predstoji, na prvi pogled, lakši deo posla - finale baraža kod kuće sa Škotima.

- Imamo prvo ove dve utakmice sad protiv Mađarske i Turske, pa ćemo da se okrenemo Škotskoj. Sigurno je da će biti za nijansu lakše, igrači poput Halanda i Šorlota nisu tamo, ali ne smemo nikoga potceniti. Mislim da smo na pravom putu - optimitično rezonuje Filip.

Poslušajte i izjavu i Nemanje Maksimovića posle meča u Oslu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA