Dan kad su škotski navijači oduševili Srbe: Polugoli, u kiltovima, čistili sneg pred meč sa Orlovima

Srbija je tada savladala "suknjice" rezultatom 2:0 u povoju kvalifikacija za Mundijal u Brazilu

  • 6
navijači škotske Foto: youtube/RTV

Fudbalske reprezentacije Srbije i Škotske 12. novembra odlučiće o tome ko će na Evropsko prvenstvo dogodine, pošto su obe selecije prebrodile polufinalne prepreke u baražu, Norvešku i Izrael.

Biće to novi duel ove dve selekcije, sa daleko većim ulogom nego njihov prethodni takmičarski, pre skoro sedam godina u Novom Sadu, kada je četa selektora Siniše Mihajlovića savladala "Tartan armiju" 2:0, uz dva gola Tumbakovićevog aduta iz Osla, Filipa Đuričića.

Bio je to početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, Srbija ih je završila kao treća iza Belgije i Hrvatske, i taj ciklus će, osim rezultatskog neuspeha, ostati upamćen po sjajnom gestu navijača Škotske nekoliko sati pre pomenute utakmice na "Karađorđu"

Sećaju se mnogi kako je grupa navijača iz Škotske pomogla da se očisti sneg sa terena stadiona u Novom Sadu, mnogi od njih su samo u tradicionalnim kiltovima, sa loptama u rukama, sklanjali beli pokrivač sa trave, u momentu oduševili Srbe.

Na kraju je, i uz pomoć naših navijača, teren očišćen pa je meč odigran u solidnim uslovima, a gest Škotlanđana do danas je ostao jedan od najupečatljivijih momenata bilo koje navijačke grupe koja je gostovala u našoj zemlji.

navijači škotske Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    9. oktobar 2020 | 18:01

    Škoti su nam u dosta stvari slični bar što se istorije tiče. Tlačeni su od strane Engleza vijekovima a nisu bili porobljeni, održali su svoj identitet i na kraju osjetili slobodu za koju su generacije ginule. Možda su Englezi bili kultueniji od Turaka ali po brutalnosti su bili isti ako ne i gori.

  • Bata raka

    9. oktobar 2020 | 16:51

    Nisu svi huligani. Postovanje

  • Marko

    9. oktobar 2020 | 17:50

    Zasto vredjate Skotsku reprezentaciju nazivajuci ih suknjice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA