Sergej je najbolji igrač polufinala baraža: Na listi top igrača još jedan Srbin, Haland ni blizu

Bolji od svih igrača u osam odigranih mečeva u četvrtak

  • 3
Sergej Milinković Savić Foto: Tanjug/AP

Srpski vezista Sergej Milinković-Savić najbolji je igrač u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine!

Dan posle velike pobede Srbije nad Norveškom u Oslu, stigla je nagrada za srpskog igrača koji je bio strelac oba gola za "Orlove" u 82, a onda i u 103. minutu.

U top pet su po zvaničnom izboru i Gilfi Sigurdson iz Islanda (pobeda nad Rumunijom 2:1, dvostruki strelac), Rade Krunić, Srbin iz reprezentacije Bosne i Hercegovine (poraz BiH posle penala, postigao vodeći gol), dok su na četvrtom i petom mestu štoper Rumunije Andrei Burca i Žolt Kalmar iz Mađarske (pobeda nad Bugarskom 3:1, strelac drugog gola).

Milinković-Savić je ušao kao izmena u 80. minutu umesto Filipa Đuričića i odmah napravio razliku na terenu. Srbija je i pre njegovog prvog pogotka imala nekoliko zicera, ali ih nije koristila.

Prvo Mitrović, a onda i Đuričić, pa stativa Lazovića, ništa nije htelo u gol Rune Jarštajna dok svoju hladnokrvnost nije demonstrirao "Serđente". Milinković-Savić je iz peterca lagano savladao golmana Norveške.

Srbija je do kraja primila gol, otišlo se u produžetke i u 103. minutu je delovalo kao da će posle pasa Dušana Tadića pred norveškim golom, propasti izgledna akcija. Milinković-Savić je gotovo u mrtvom uglu primio loptu, imao je malo prostora, ali dovoljno da "bocne" loptu preko golmana i pravo u mrežu.

 
 
 
View this post on Instagram
📈 Tonight's top 5 players in the @fedex Performance Zone rankings! Who was your team's star? 🧐 #EQrankings @fedexA post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020) on

Video: Ekskluzivno: Slavlje Kokeze i fudbalera Srbije u Oslu posle trijumfa nad Norveškom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA