≫ 

Jedva čekam da svaki Božić provodim sa porodicom: Zdravko Kuzmanović završio karijeru

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović saopštio je da je završio profesionalnu karijeru u 33. godini

  • 4
Zdravko Kuzmanović, Nemanja Gudelj Foto: MN Press

Kuzmanović je svojevremeno branio boje reprezentacije Srbije za koju je odigrao 50 utakmica i ostao zapažen na prelazu između prve i druge decenije ovog veka, kada je Srbija igrala atraktivan fudbal pod Radomirom Antićem.

- Dragi prijatelji, vreme je da kažem zbogom mojoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri. Poslednjih 16 godina bile su najlepše i najizazovnije, ali ništa ne bih menjao. Ostavio sam srce na terenu svaki put kada sam igrao, ali sada je vreme za drugi korak - rekao je Kuzmanović putem društvenih mreža.

Zdravko je u karijeri branio boje Bazela, Štutgarta, Fiorentine, Intera, Udinezea i Malage, igrao je i za Direnast na svojim fudbalskim počecima u Švajcarskoj.

- Veliko hvala svima za podršku i ljubav i veliko hvala mom menadžeru Milanu Kačaru. Novo poglavlje mog života počinje sada. Jedva čekam da budem kod kuće za svaki Božić, svaki rođendan i da provodim kvalitetno vreme sa svojom porodicom - dodao je Kuzmanović.

Zdravko je za Srbiju postigao šest golova, a mnogi navijači još pamte njegov gol protiv Rumunije, kada je Srbija overavala kvalifikovanje za Mundijal u Južnoj Africi 2010.

Za reprezentaciju debitovao je u junu 2007. godine, a poslednji meč odigrao je 2014, a bio je deo nacionalnog tima na spomenutom Svetskom prvenstvu 2010.

Video: Ekskluzivno: Slavlje Kokeze i fudbalera Srbije u Oslu posle trijumfa nad Norveškom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    9. oktobar 2020 | 22:17

    Jel to onaj sto nas je kostao prolaska 2010-te?Protiv Gane se malo igrao rukom....

  • Cile

    9. oktobar 2020 | 18:03

    Završio karijeru a nije u zvezdiiiii. Žalosno. Kako to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA