Marković kao da predoseća epilog derbija: Jedva čekam meč sa Zvezdom

Preegovori o povratku nisu bili laki, ali presrećan sam što sam ponovo u mom klubu

  • 21
Svetozar Marković, El Fardu Ben Foto: Marko Jovanović

Godinu dana pošto je prodat Olimpijakosu za 1.500.000 evra, Svetozar Marković je ponovo postao neophodan Partizanu, jer crno-beli ne samo da su tražili dodatno rešenje u rekonstrukciji poslednje linije, već su težili i da reše problem sa odbrambenim bonus fudbalerom, koji je iziskivao neka druga pomeranja (golman).

Setio se klub iz Humske tada svog deteta u Pireju, koje je jednako želelo da se vrati, jer u Grčkoj naprosto nije bilo prostora za pravilan razvoj, izuzev pozajmice o koju se Marković već "opekao".

Nije bilo lako, gazda Marinakis nije želeo ni da čuje o povratku u Beograd, ali je Marković, zajedno sa svojim agentima bio uporan: Partizan ili ništa. Isplatilo se na kraju, Grci nisu imali kud u poslednja dva dana letnje pijace i dali su "zeleno svetlo" igraču, koji će se tek naredne sedmice, usled reprezentativnih obaveza, priključiti ekipi.

- Svi znaju da je moja velika želja bila da se vratim u Partizan. Pregovori nisu bili laki i trajali su više od mesec i po dana. Iako sam igrač Olimpijakosa, bio sam pozajmljen Larisi i prvo sam morao da raskinem ugovor sa njima, što sam uspeo da uradim bukvalno tri dana pred kraj prelaznog roka. U Olimpijakosu su smatrali da ovde nema dovoljno jakih utakmica gde mogu da napredujem, ali pošto za mene nije postojala nijedna druga opcija u glavi i nisam želeo da odem nigde drugo na pozajmicu osim u Partizan, na kraju su se kockice složile! Presrećan sam što sam ponovo u svom klubu - kaže Svetozar Marković.

svetozar marković Foto: Partizan.rs

Da li ste pratili dešavanja u Humskoj?

- Partizan sam pratio stalno! To je moja kuća gde god bio na svetu! Ako nisam u njemu kao igrač, onda sam sigurno najvatreniji navijač!

Marković pre godinu dana i danas?

- Mislim da sam napredovao ovih godinu i po dana koliko sam bio u Grčkoj. Iako nisam igrao konstantno prvih sedam meseci, od januara ove godine do kraja prvenstva u Larisi sam odigrao sve utakmice i to mi mnogo znači.

Koliko poznajete rad Aleksandra Stanojevića?

- Trenera Stanojevića sam upoznao kada sam bio u Beogradu da bih potpisao ugovor. Znam šta očekuje od mene, ali ćemo tek pričati kada se pridružim ekipi i počnem da treniram sa njima.

Svetozar Marković Foto: Marko Jovanović

Imali ste mali problem sa poverdom, to je sada prošlost?

- Nisam igrao sada tri meseca, bio sam i nešto povređen, ali je to sada iza mene i spreman sam. Mislim da ću se brzo prilagoditi ekipi i trenerovim zahtevima, jer ima dosta igrača koji su tu kao i pre godinu I po dana.

Povratnički meč u Partizan će po svoj prilici biti večiti derbi?

- O derbiju ne treba mnogo da se priča. Svaki igrač sanja o derbiju i jedva čekam da počne utakmica sa Zvezdom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    11. oktobar 2020 | 11:36

    I ja jedva cekam -11 pa da predjem sa peleta na drva😂😂😂😂😂😂

  • X

    11. oktobar 2020 | 12:37

    Ja ne znam kako ljudima nije jasno da je svali derbi predhodnih pargodina namešten. Pre svakog derbija Zvezdini fudbaleri budu u top formi otigraju nekoli perfektnih utakmica i ondao kao da im se ne igra derbi. Providnoje da se namešta to jest da se pušta da Partizan pobedi. Šta mislite šta bi se desilo da je Zvezda dobila par poslednjih derbija pritom da je osvojila i ovo sto jeste. Pa fudbalski klub Partizan bi bio ugašen.

  • nscz

    11. oktobar 2020 | 13:12

    Nas problem je sto nema ko da motivise ekipu za Derbije jer uvek bezimo po 10-15 bodova i onda se igra ‘aj da se odigra’. A ovi se napale ko mladi majmuni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA