Prvi čovek Primere izneo crne slutnje: Nismo se oslobodili korone, a "iza ćoška" je ekonomska kriza

Predsednik Primere Havijer Tebas kaže da bi liga mogla da uđe u finansijsku krizu i da se povratak fudbala na terene ne odnosi i na potpuno normalno funkcionisanje klubova

  • 1
Havijer Tebas Printskrin: Youtube/Soccerex

Špansko prvenstvo je završeno i prošle sezone sa nekoliko meseci zakašnjenja zbog korona virusa, ali Tebas podseća da još ni zdravstvena kriza nije gotova, a nekmoli finansijska.

Od marta do juna fudbala u Španiji nije bilo, a od juna je vraćen pred zatvorenim stadionima.

- Bilo bi nam žao ako bi fudbal morao da bude zaustavljen još jednom. Ako bude, onda bismo mogli da se iz zdravstvene krize nađemo u ekonomskoj, što je veoma opasno. A tek smo počeli da saniramo štetu od prošle sezone - konstatovao je Tebas za Marku.

On je, stoga, sklon ideji da se od 2021. mali broj navijača vrati na stadione u kontrolisanim uslovima što za sada nije moguće izvesti.

Postoji bojazan da ih neće biti ni do kraja ove sezone, a ceh bi u krajnjoj liniji plaćali klubovi, sve i da televizije uvećaju ugovore na ime TV prava za prenos mečeva, jer je malo verovatno da bi ti ugovori mogli da nadomeste gubitak novca od ulaznica.

Video: Ekskluzivno: Slavlje Kokeze i fudbalera Srbije u Oslu posle trijumfa nad Norveškom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA