Real "poludeo" za Halandom, dve stvari koče Madriđane: Marka tvrdi da je Zidan "zaboravio" na Jovića

Dobre partije Norvežanina aktivirale su stručni štab Reala

  • 1
Erling Haland Foto: Tanjug-AP

Jedanaest golova na devet utakmica, to je učinak Erlinga Halanda na početku ove sezone, kako u reprezentaciji, tako i u Borusiji iz Dortmunda.

Mada se na meču protiv Srbije u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo nigde nije video na terenu, Haland uživa marketinšku histeriju, jer tamo gde može, golove niže kao na traci.

Zato Marka javlja da su njegove dobre partije popalile alarme u Real Madridu i njegovom stručnom štabu na čelu sa Zinedinom Zidanom.

Marka piše da je Real pratio Norvežanina još dok je ovaj igrao u Moldeu i pre nego je prešao u Salcburg i onda za 20 miliona evra u Borusiju.

Međutim, niko u Realu nije mogao ni da sanja da će dvadesetogodišnji špic da napreduje ovako brzo i da će već pred ovu zimu opet biti meta Madriđana.

Dva su razloga zašto ga nisu "vijali" i letos. Prvo, jer je Haland sa klubom i svojim menadžerom Minom Rajolom dogovorio da ostane bar godinu dana u Borusiji (došao prošle zime), a onda i zbog pandemije korona virusa.

Ona nije smetala partijama Halanda, ali jeste finansijama Reala, a s obzirom na to kako Norvežanin igra, teško da će ga Borusija puštati jeftino.

FK Bajern Borusia, FC Bayer Leverkusen VS Borussia Dortmund Foto: Tanjug/AP

Tu doduše treba imati u vidu da Borusija ima otkupnu klauzulu od "svega" 75 miliona evra, što će biti podložno promeni kroz novi ugovor, ako Haland nastaviti da "rešeta".

Madridski klub bi ga svakako dobio povoljnije nego drugi jer ima odlične odnose sa "Milionerima", ali je pitanje kada će probati da ga dovede. Real u svakom slučaju ima "devetku" kao svoj prioritet, a Halanda kao želju za to mesto.

Karimu Benzemi je potreban saigrač kao partner u napadu i njegova zamena za budućnost, a prema pisanju Marke, ni Luka Jović ni Marijano se ne uklapaju u tu sliku.

Štaviše, Marka tvrdi da je Zinedin Zidan Jovića stavio po strani. Ovo su iz kluba više puta demantovali tvrdeći da je Srbin zalog za budućnost.

Luka Jović, Marka Foto: MN Press, Marca

Španci postavljaju pitanje da li je dolazak Halanda moguć zajedno sa dolaskom Kilijana Embapea i odgovor je gotovo sigurno negativan.

Bar ne u istom prelaznom roku. Takođe, jedno od pitanja je i da li su kompatibilni na terenu.

Jedan je snažan i egzekutor, dok drugom, Embapeu, treba prostora na terenu da pusti korak. Stilovi su im različiti, a apetiti Reala isti.

Međutim, u "Kraljevskom klubu" još hoće da vide razvoj Vinisijus Žuniora, Rodriga i čak Edena Azara koji je prošle godine skupo plaćen Čelsiju.

Video: Tumbaković: Poraz posledica emotivnog pražnjenja posle Osla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    13. oktobar 2020 | 14:29

    Borusija se nista ne pita u vezi ovog decka,njegov agent je napravio takav ugovor da moze da ga odvede iz Borusije kd god hoce ako neko plati 75 miliona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA