Kijev u transu, Ševčenko ne veruje očima: Španija izgubila utakmicu posle gotovo dve godine!

Ukrajinci šokirali "Crvenu furiju" golom Cigankova

  • 0
andrej ševčenko Foto: MN Press

Iako ovogdišnja UEFA Liga nacija nema preveliki takmičarski značaj, iznenađenja i dobrih poteza ne manjka pa smo i ovog utorka videli nekoliko zanimljivih utakmica i poneki šok.

Najveće iznenađenje napravila je Ukrajina koja je porazila Španiju u Kijevu sa 1:0 i nanela joj prvi poraz posle blizu dve godine. Pre izabranika Andreja Ševčenka Hrvati su pobedili "Crvenu furiju" takođe u Ligi nacija u novembru 2018, pa Ukrajinci treba da budu ponosni.

Strelac pogotka odluke bio je Viktor Cigankov u 76. minutu, a pobeda dobija na težini ako se zna da su Ukrajinci pre sedam dana primili čak sedam komada od Francuza u prijateljskom meču.

Kiks Španaca nije umela da iskoristi Nemačka koja je jedva izbegla poraz na svom terenu protiv Švajcarske u sjajnom okršaju (3:3).

Gosti su dva puta vodili (2:0 i 3:2) zahvaljujući pogocima napadača Dinama iz Zagreba Marija Gavranovića, ali je čast Nemaca sačuvao Serž Gnabri majstorijom petom u 60. minutu na pas Tima Vernera.

Posle četiri odigrana kola u grupi 4 A Lige nacija, Španija je i dalje prva sa sedam bodova, dok Nemačka i Ukrajina imaju po šest pa nas u nastavku očekuje neizvesna i velika borba za prvo mesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA