≫ 

Argentina prodisala u La Pazu posle 15 godina, Bolivijci hteli da linčuju Mesija posle utakmice!

Saigrači spasili fudbalera Barselone od agresivnog centarfora domaćeg tima

  • 3
Lionel Mesi, Argentina, Bolivija Foto: Printscreen

Međusobni dueli fudbalera Bolivije i Argentine u La Pazu su uvek zanimljivi iz prostog razloga što su domaćini tradicionalno veliki problem "Gaučosima", čak su i neke od svojih najtežih poraza u istoriji gosti doživeli upravo tamo.

Setimo se samo onog rezultata od 6:1 za Boliviju iz 2009. iako su na suprotnoj strani bili igrači poput Mesija, Teveza, Di Marije, Aguera, Zanetija, Maskerana...

Razlog tradicionalno loših rezultata Argentine leži i u činjenici da je La Paz glavni grad sa najvišom nadmorskom visinom na svetu, prosečno je oko 3.600 metara iznad nivoa mora.

Poslednji put su Argentinci ovde slavili 2005. godine i od tada nisu znali za pobedu sve do večeras kada je u čudnoj utakmici bilo 2:1 za igrače Lionela Skalonija.

Međutim, utakmica nije imala prijatnu završnicu pošto je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka došlo do velike gužve na terenu. Marselo Martins, domaći fudbaler, pokušao je da se obračuna sa zvezdom Barselone Lionelom Mesijem, kojeg su saigrači spasili žešćeg sukoba i batina koje je mogao da dobije.

Kako i zašto su se zakačili za sada je misterija...

Domaćini su poveli prvi preko iskusnog Marsela Martinsa koji je u 24. minutu glavom krunisao lepu akciju, ali je izjednačenje doneo Lautaro Martinez i to slučajno, tako što je izblokirao domaćeg štopera pri pokušaju da izbije loptu u samom finišu prvog poluvremena.

Argentina je u nastavku bila bolja, a konačan trijumf doneo joj je Anhel Korea u 79. minutu. Asistent je bio igrač utakmice Lautaro Martinez pa je ekipa Lionela Skalonija odnela sva tri boda i ima stoprocentni učinak posle dva kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Argentinska policija ispaljuje gumene metke na podivljale navijače Rivera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    14. oktobar 2020 | 02:20

    Messi je velik provokator, koliko god bio velik igrac toliko je mali čovjek

  • sale

    14. oktobar 2020 | 10:29

    Koliko se secam on se oprostio od reprezentacije?

  • Messi GOAT

    14. oktobar 2020 | 10:26

    Dok Messi mora prvo da promeni kontinent,pa onda da se navikne na promenu vremenske zone,pa se onda penje na "Himalaje" gde je ne moguće disati a kamoli igrati fudbal i sve to na terenima koji su kao oranje,za svo to vreme ona balerina iz Portugala se seta po velelepnim stadionima širom Evrope u fantastičnim uslovima za igru i puni Litvaniju i Andoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA