≫ 

Sve što treba da znate o meču Turska - Srbija: Očekivane postave, ko prenosi, zašto će biti publike

I jedni i drugi ulaze u ovaj duel bez nekolicine fudbalera

  • 23
Aleksandar Mitrović, Srbija - Turska Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje večeras u Istanbulu selekciji Turske, u okviru 4. kola grupe B Lige nacija!

Osim što je ovaj duel praktično borba za beg od poslednjeg mesta, jako je bitno da Orlovi dođu do bodova zbog činjenice da bi pred žreb grupa za kvalifikacije za SP mogli da budu u drugom šeširu.

A kao i uvek, Telegraf vam donosi najzanimljivije činjenice koje bi trebalo da znate o meču između Turske i Srbije.

Ko prenosi utakmicu?

Utakmiću koja počinje od 20.45 minuta prenosiće televizija Nova S. Zanimljivo, na tribinama će biti 1.100 navijača - i to raštrkani u ložama, pošto su vlasti Turske donele odluku da dozvole otvaranje 50 odsto kapaciteta loža.

Ko sudi meč u Istanbulu?

Bugarin Georgi Kabakov biće na centru "Turk Telekom" stadiona, a pomagaće mu Martin Margaritov i Dijan Valkov. Četvrti arbitar će biti Nikola Popov.

Inače, Kabakov nikada nije sudio Orlovima, dok Turskoj jeste u prijateljskom meču protiv Albanije koji su izgubili sa 3:2.

Šta kažu kladionice?

Ako je verovati kladionicama, Turci su favoriti. Kvota na pobedu domaćina je 2.55, na remi 3.10, dok je na trijumf Srbije 2.90.

>>> Zablistala je Srbija u Norveškoj, pa razočarala protiv Mađarske, a večeras (20.45) će se u Istanbulu praktično boriti za opstanak u Diviziji B Lige nacija. Kvota na pobedu Orlova protiv Turske je 2,90, kec je 2,55, a iks 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Turska - Srbija.

Očekivane postave:

Ljubiša Tumbaković, Fudbalska reprezentacija Srbije, Norveška Foto: FSS

Turska: Gonuk - Čelik, Sujundžu, Demiral, Meraš - Joksulu, Tufan - Under, Čalhanoglu, Karaman - Jilmaz.

Srbija: Dmitrović – Maraš, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Lukić, Maksimović, Ristić – Milinković Savić, Đuričić – A. Mitrović.

Zdravstveni bilten, ko ne igra?

Što se tiče Srbije, već je poznato da Ljubiša Tumbaković nije mogao da računa na Filipa Kostića za oktobarsko okupljanje. Međutim, pred putovanje u Tursku odrekao se još sedmorice fudbalera.

Naravno, sve je to bilo u dogovoru sa njihovim klubovima, a put Istanbula nisu krenuli Dušan Tadić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Aleksandar Katai, Saša Zdjelar, Strahinja Pavlović i Emil Rockov.

Kod Turaka u sastavu nema Ozana Kabaka, Kana Ajhana i Efečana Karače. Takođe, ni štoper Lestera Sojunču neće igrati protiv Orlova zbog povrede.

U kakvom raspoloženu ekipe dočekuju meč?

Srbija je u prva tri kola Lige nacija doživela dva poraza i remi, ali je najbitnije to da su Orlovi dobili Norvešku u Oslu i da će igrati finale baraža.

Turci su, s druge strane, osokoljeni remijem u Moskvi protiv Rusije, a prethodni su igrali i 3:3 na gostovanju Nemačkoj u sklopu prijateljskog meča.

Međusobni susreti

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: FSS

Ne računajući ovaj nedavni meč koji je odigran u Beogradu, Turska i Srbija (Jugoslavija) su odigrali devet međusobnih susreta. Zanimljivo, večerašnji domaćin je slavio samo jednom - i to davne 1931. godine na Balkanskom kupu.

Plavi su upisali pet pobeda, poslednju u gostima 1987. godine, i tri meča su zavrešena bez pobednika.

Najveća opasnost:

Što se tiče selekcije Srbije, najveća opasnost po Turke biće Aleksandar Mitrović koji juri i rekord Stjepana Bobeka po broju datih golova u dresu nacionalnog tima.

S druge strane, iskusni Jilmaz i vezsta Milana Čalhanoglu biće velika pretnja po gol Dmitrovića. Tu je i Karaman koji je dao golove i Rusima i Nemcima.

Reč aktera utakmice

Senol Guneš, selektor Turske: Srbija ima odlične igrače, od onij koji su igrali protiv Norveške tu nije samo Dušan Tadić. Mi imamo problema sa povredama, ali se nadam da će biti dobra utakmica.

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije: Mi nemamo najbolji rezultat u Ligi nacija, a već sam rekao šta nam je bio prioritet u septembarskom i oktobarskom ciklusu. Igrali smo u Oslu jako zahtevnu utakmicu, a Liga nacija sada nema tu dimenziju kao u prethodnom ciklusu. Imamo sjajne igrače, ima ih i selekcija Turske, ali vidite da sve to nije garancija da možete biti prvi ili drugi na tabeli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    14. oktobar 2020 | 12:52

    Ne treba da znamo nista jer nas ne interesuju. Ovo nisu fudbaleri nego balerine, splavari, predvodjeni covekom koji moze da vodi samo nizerazredne klubove i reprezentacije u kojima (na nasu zalost) pripadamo i mi.

  • Dak

    14. oktobar 2020 | 13:52

    Ne interesuje me nista i bas me briga za reprezentaciju dok ne bude prenosa na nasionalnoj televiziji.

  • Zeljko ex JSO

    14. oktobar 2020 | 12:57

    Kad drugoligaški fudbaler dostigne rekord jednog virtouza,umetnika?Ej živote,lutalico?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA