≫ 

Saznajemo! Partizanu stigla ponuda iz Saudijske Arabije: Al Raed vodi i Nemanju Nikolića

Klub koji je kupio beka Nemanju Miletića ponovo pazari u Humskoj, dogovor na pomolu, a preporuke stigle i od bivšeg kapitena Crvene zvezde

  • 8
FK Partizan, Nemanja Nikolic ide u Al Read iz Saudijske Arabije Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Wikipedia/Marko Jovanović

Delovalo je da Partizan sve svoje aktivnosti u prelaznom roku, što se prodaje tiče, okončao transferom Umara Sadika u Almeriju, ali crno-belima je juče stiglo više nego prijatno iznenađenje iz Sadijske Arabije, tačnije iz Al Raeda, koji je poslao ponudu za napadača Nemanju Nikolića, saznaje Telegraf!

Dogovor tri strane je veoma blizu, jer finansijski uslovi zadovoljavaju i klub iz Humske i fudbalera, pa bi transfer trebalo da se realizuje već do kraja radne nedelje!

Činjenica da u Saudijskoj Arabiji još uvek traje prelazni rok omogućila je Partizanu da dodatno zaradi mimo prodaje Sadika, nešto ranije i Nemanje Miletića, koji se takođe obreo upravo u Al Raedu, koji sada želi i Nemanju Nikolića.

Trener pomenutog tima - Besnik Hasi u potrazi za napadačem dobio je preporuku za Nikolića, ispratio ga u određenom periodu, a potom za mišljenje upitao i bivšeg fudbalera i kapitena Crvene zvezde – Marka Marina, sa kojim je sarađivao u Olimpijakosu, koji je imao samo reči hvale za igrača crno-belih na privremenom radu u Spartaku. Takođe, preporuke je dao i Nemanja Miletić koji je već u Al Raedu.

Marko Marin Marko Marin je dao preporuke Besniku Hasiju, koji je nekada i njega trenirao u Olimpijakosu; Foto: Marko Jovanović

To je ujedno i bio signal da se krene u realizaciju posla, pa je u Humsku stiglo pismo o namerama, potom i ponuda Al Raeda, koja će u dobroj meri popuniti kasu i obezbediti finansijski mir, jer je klub iz Saudijske Arabije odredio budžet od preko milion evra za angažovanje potencijalnog pojačanja u špicu.

Takođe, igraču je ponuđen bogat dvogodišnji ugovor, koji se naprosto ne odbija i teško da bi u trenutku krize uslovljene pandemijom korona virusa bio realizovan bio gde, sem u bogatim zemljama istoka.

Narednog leta kraj ugovora

Nemanja Nikolić Nemanja Nikolić je bio na pozajmici u Spartaku iz Subotice; Foto: MN Press

Partizan će pomenutom prodajom morati da koriguje i sopstveni plan u zimskom prelaznom roku, jer je na nivou kluba i struke već bilo dogovoreno da se Nikolić vrati sa pozajmice u Spartaku i ravnopravno konkuriše za tim. Zato će crno-beli morati da posegnu za novim rešenjem, koje će uz Žan Kristofa Bajbeka i mladog Štulića činiti napadačku liniju.

Podsetimo, Nemanja Nikolić je u Partizan stigao u leto 2018. godine, upravo iz Spartaka, gde je trenutno na pozajmici i to u transferu vrednom 350.000 evra. Posle gosinu dana iznenada je precrtan i prosleđen na pozajmicu u Vojvodinu, jer nije bio na istim talasnim dužinama sa tadašnjim trenerom Savom Miloševićem i njegovim stručnim štabom.

Polusezona u Novom Sadu nije bila zadovoljavajuća, ali je naredna pozajmica u Spartak bila pun pogodak za napadača, koji je u Subotici igrački eksplodirao, postigavši sedam golova u deset utakmica (dve asistencije), čime je postao jedan od najboljih napadača u ligi i zaslužio poziv Aleksandra Stanojevića za povratak u Humsku.

Međutim, činjenica da Nikoliću narednog leta ističe ugovor sa crno-belima i da bi već od zime imao odrešene ruke da pregovara sa drugim klubovima, te da ode bez ili sa minimalnim obeštećenjem, verovatno je ubrzala razmišljanje o njegovoj prodaji. A, teško da će se i sam napadač požaliti jer, kako kaže naš narod: “Samo jednom u životu prolazi zlatna kočija...”

Video: Suza, suzu stiže: Nikolić sav uplakan došao da pozdravi Grobare na Jugu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    14. oktobar 2020 | 14:45

    Xaxaaa..Preporucio ga Marko Marin...Pa naravno..Gde je Marko Marin tu je i Fali Ramadani...Gde je Fali Ramadani tu je i Albanac Hasi( setite se Olimpijakosa)...Gde je Fali Ramadani tu je i Partizan ( ponovo u ljubavi )..A ko je menadzer Nikolicu?!?!

  • Miloš🏁

    14. oktobar 2020 | 15:47

    Ja bi Nikoliću dao šansu, mislim da bi se u poziciji prve izmene napadača dobro snašao ovaj put. Ali, neko to od gore diktira sve ;)

  • 534

    14. oktobar 2020 | 15:10

    Kad ja kažem da vrate Kežmana, Sašu Ilića i Savu jer neće imati ko da igra neki se smeju. Do kraja prvenstva i Mustafa će igrati na poziciji levog veznog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA