≫ 

Stanojević puca od samopouzdanja pred derbi: Nema kalkulisanja, imamo "minus 8", moramo pobediti!

Ima dobar predosećaj trener crmo-belih pred okršaj sa Zvezdom

  • 13
FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Partizan - Crvena zvezda 163. put.

Večiti derbi koji se igra u nedelju na stadionu crno-belih biće drugi u istoriji bez prisustva navijača, pandemija korona virusa zatvorila je kapije Humske, ali tenzija pred "fudbalsku svetkovinu" ne jenjava sa obe strane Topčiderskog brda.

U petak su se novinarima povodom derbija obratili trener Aleksandar Stanojević i kapiten, najiskusniji igrač ekipe Vladimir Stojković.

U taboru Partizana nema mnogo mudrovanja i kalkulisanja, derbi se mora dobiti kako bi se vratila šampionska nada.

- Igramo na našem stadionu, na minus osam smo i moramo pobedimo. Ne možemo da kalkulišemo, nismo u situaciji, nije ovde samo taj odnos Zvezde i Partizana u pitanju, tu je i taj takmičarski momenat. Moramo da vidimo šta u napadu možemo da uradimo, kako da ostvarimo cilj. Sigurno je da je Zvezda sa deset pobeda rival za poštovanje - poručio je Stanojević.

Oseća trener Partizana dobar momenat u svlačionici, na treningu, hvali ekipu kojoj je dodao nekolicinu pojačanja u finišu prelaznog roka.

- Generalno je dobar osećaj pred derbi, ekipa je maksimalno fokusirana, koncentrisana... Danas smo trenirali na glavnom terenu, osećamo ambijent, žao mi je zbog publike što je neće biti u našem "Hramu", da bude uz nas. Mnogo bi nam značilo, ali takva je situacija... Videćemo još za sastav, ko može, ko ne može. U svakom slučaju dobro smo fokusirani i odlično se osećamo.

Stanojević je osokoljen pred derbi, oseća se to u njegovom tonu i raspoloženju, i nije to zbog činjenice da na drugoj strani neće biti virulentnih Kange i Ivanića.

Misli Stanojević da to čak može biti problem po njega.

- Znate šta, možda bi mi kao treneru odgoovralao da igra neko od njih dvojice, a ne da ih neko zameni, jer to može biti iznenađenje za mene. Ja sam možda voleo da igra neko od njih. Naravno, pratimo šta da se dešava, gledamo i njih, ali smo više fokusirani na nas. Uglavnom, nije to mnogo bitna činjenica.

Bibras Natho Foto: Marko Jovanović

Derbi bez navijača prokomentarisali su i Stanojević i Stojković. Obojica su saglasni da je najveća utakmica srpskog fudbala pred praznim tribinama - hendikep za sve.

- Lepše je sa navijačima iz milion razloga, zbog  motivacije, htenja, svega. Derbi kao i svaki derbi je dovoljano sam po sebi jer igramo protiv Zvezde, tako da ćemo svakako, i bez navijača, biti maksimalni, požrtvovani. Hendikep je za sve nas što nema navijača. Epidemija vlada, tako da, kažem, derbi će biti kao i svaki do sada.

Nadovezao se Stanojević na reči kapitena...

- Žao mi je, pogotovo što igramo na našem stadionu, u hendikepu smo. Drugačije je kada imamo "jug" iza sebe, istok i zapad. Mnogo će nam nedostajati, ali kažem, takva je situacija, ok, navikli smo se.

Stanojević je upitan za problematiku sastavljanja tima usled FSS pravila o dvojici igrača do 21 godine koji moraju da krenu, zbog viška stranaca i tek pridošlih legionara sa reprezentativnih akcija.

- To je normalno, sa bonusima nemamo problem pošto smo to rešili (sa Svetozarom Markovićem), a imamo i alternative. Zadovoljan sam. Što se tiče stranaca, još nismo rešili ko će igrati. imamo problem zbog reprezentativnih akcija na kojima su bili. Natho je igrao tri utakmice u nekoliko dana. Ali nebitno je, u derbiju ne postoje problemi, nema alibija, ko god da igra to je najbolji sastav. Prezadovoljan sam kako su igrači izgledali danas. Ni igrači ne znaju ko će igrati, da li će Suma, da li Natho.

FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Partizan ima potpuno drugi tim u odnosu na pre dve nedelje. Stigli su Obradović, Marković, Bajbek i Holender.

- Sveža krv uvek dobro dođe, ne poznajemo se, ali sa nekima sam već igrao u reprezentaciji. Nije problem. Šef će to namestiti da izgleda super - kaže Stojković o novajlijama.

Stanojević kaže da će biti potrebno vreme da ih implementira u ekipu, ali da za derbi to nije slučaj - derbi se igra na želju, srčanost.

- Treneru nikad dovoljno vremena, ali za derbi to nije važno. Neke igrače koji su stigli nisam ni imao na raspolaganju. Holandera tek sutra imam na treningu. Videćemo za njega, izašao je protiv Rusije na poluvremenu. Ne znam u kakvom je stanju. Za kasnije će biti važno uklapanje i uigravanje, ali za derbi ne, za derbi je nebitno. Bajbek je sve bolji, igrao je sa Zemunom, na treningu pokazuje da je sve bolji. Postoji dilema da li da počne ili da uđe. Dilema je i zbog stranaca da li će igrati pozadi. Sveta će igrati sigurno. E sad da li sa Ostojićem ili da to menjamo, to su nedoumice koje imamo. Odgonetnućemo ih pred meč. Definitivno će biti drugačiji format u napadu baš iz tih razloga.

Za Stojkovića će naredni derbi biti već 20. u karijeri, i to na deceniju od kada je postao igrač Partizana.

- Sigurno da je lepo zadovoljstvo toliko derbija. Nadam se da će ih biti i više. Svaki derbi je nova obaveza, novo dokazivanje - kaže Stojković.

Vladimir Stojković Foto: Marko Jovanović

O Stankovićevoj zvezdi misli sve najbolje...

- Deki je to drobo posložio, nemam dilemu da će biti posla i da će biti borba 90 minuta. Igramo najveću utakmicu srpskog fudbala, za očekivati je da šampion ima dosta šansi.

Osvrnuo se Stojković na pitanje novinara da najbolje partije pruža kada je ambijent najzapaljiviji.

- Ispada da ja samo branim kad je pun stadion, da ne znam drugačije. Za svakog fudbalera je bolje da se igra pred velikim brojem ljudi, ovo je za sve hendikep. Kako bilo, moraš pokazati veličinu da igraš i u ovako teškim uslovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    16. oktobar 2020 | 14:09

    Samo ako sudija odradi svoje. A to ide ovako. Ako Zvezda slucajno da gol odmah se ponistava!!! E onda vasa neka ako udje udje. Vi za svaki slucaj padate u 16-ercu ne bi li vam se sudio neki penal. I da u slucaju nepovoljnog rezultata (sudija je tu da spreci to) imate alibi i kmecite kako ste osteceni!!! Provalili smo vam foru

  • Peki

    16. oktobar 2020 | 14:33

    Stanojevic i Lalatovic su ubedeni da svojipobednickim stavom(moze se reci i bezobrazlukom)uticu na svoje da su supermeni a protivnicki misevi.

  • Mica

    16. oktobar 2020 | 16:32

    Da da odgovaralo bi mu. Na kraju kad izgube biće zato što su prodali Sadika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA