Razboljevao sam se posle poraza, Ferguson je izvlačio najgore iz mene: Venger o fanatičnom rivalstvu

Legendarni menadžer Arsenala, Arsen Venger kaže da je rivalstvo sa Ser Aleksom Fergusonom često od njega pravilo "čudovište"

  • 0
Arsen Venger Foto: Printscreen Youtube

Takođe, Venger je otkrio da je posle poraza od Junajteda često bio fizički bolestan, što svedoči o intenzitetu rivalstva.

- On mi je bio najveći rival deset godina. To je bilo realno, on ili ja. Bol smeta, a kada izgubim fudbalsku utakmicu to najviše boli. Razboljevao bih se fizički kada sam gubio - rekao je Venger u emisiji "Grejem Norton šou".

Sedamdesetogodišnji Francuz je do pre dve godine bio menadžer Tobdžija, ostavši tako pet godina nakon povlačenja Fergusona.

Međutim, i kada se čuveni Škot povukao, Arsenal nije mogao ni blizu uspeha kakve je postigao između 1998. i 2004. kada je sjajna generacija krunisana kao "Nepobedivi".

- Kad sam bio mlađi menadžer mislio sam da neću preživeti ovaj posao jer je tenzija bila toliko velika, a i bol. Fudbal mi je bio sve. U životu morate da pronađete svoje značenje, a fudbal je bio moje.

Arsen Venger na klupi Mančester junajteda Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

- Danas, kad pogledam unazad, pomalo se bojim kad vidim koliki značaj je sve to imalo za mene. Zašto sam žrtvovao toliko da bih živeo monaškim životom i da ne saznam nizašta drugo - konstatuje francuski stručnjak i nastavlja...

- Ponekad se brinem zbog toga što shvatam kakvo sam "čudovište" bio i koliko sebičan jer sam živeo fudbal sa 100 posto intenziteta - dodao je Venger.

On je nedavno napisao i autobiografiju "Moj život u crvenom i belom".

Video: Srce seksi fudbalerke ukrala je jedna crnka: Igraju u suparničkim timovima, ali pobedu slave vatreno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA