≫ 

Nećemo ništa da lepimo po zidovima, već da "zalepimo" pobedu na JNA: Deki Stanković najavio ofanzivu

Trener Crvene zvezde jedva čeka 163. Večiti derbi s Partizanom

  • 32

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković jedva čeka 163. Večiti derbi, a uoči nedeljnog gostovanja u Humskoj protiv Partizana (17.00, Arena sport) poručuje da slučaj sa izostancima Gelora Kange i Mirka Ivanića neće usloviti puno promena u koncepciji igre srpskog šampiona.

Dotakao se kormilar lidera Superlige i čarki koje razmenjuju dva tabora, uz napomenu da one ne treba da iskoče iz prijateljskog tona.

Iz Humske je stigla i informacija da je nedavna izjava direktora crveno-belih Zvezdana Terzića o Partizanu zalepljena na vratima svlačionice večitog rivala kao motivacija, a Stanković je to prokomentarisao ovako:

- Dosta se skoncentrišem na rad sa mojim timom i spremanje ua utakmice. Derbi ima čar, donosi "peckanje" i lepo je dok je na prijateljskoj osnovi. Nemam šta da motivišem igrače, sama reč derbi je dovoljna motivacija za svakog. Nećemo ništa lepiti po zidovima, gledaćemo da, tako da kažem, "zalepimo" pobedu na JNA ako bude moguće - rekao je Stanković.

Trener Zvezde napominje i da ga zapaljive izjve iz komšiluka ne mogu poremetiti.

- Ništa specifčno. Derbi je nešto što treba ljubomorno da se čuva u Srbiji. Sve to oko derbija treba da se prihvati kao sportska stvar. U granicama normale, u granicama prijatnosti. To je sve normalno. Ništa me neće uplašiti. Nikakav natpis me neće učiniti boljim na terenu nego što jesam.

Stanković napominje da slučaj zaraženih Kange i Ivanića neće uticati na ambicije njegovog tima.

- Bez Miće i Kange je teško praviti tim pred važan meč. Nismo ništa specjjalno menjali, igrači znaju kakva su pravila ponašanja, pričamo mnogo. Testiranja su redovana, desilo se da ima zaraženih, idemo dalje. Želimo im da se što pre vrate, ali nam je najvažnije da svi budu zdravi.

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Na pitanje da li može neki klinac kao on svojevremeno da iskoči na nedeljnom derbiju, Deki odgovara:

- Iz sveg srca im želim da se to desi. Znam kako je rešiti veliku utakmicu sa 18, 19 godina. Neće biti pun stadion, ali derbi je derbi i ostaje zapisano.

Da li je nešto naučio iz prethodnog derbija?

- Svaki derbi nosi svoje i ne treba se opterećivati onim što je bilo. Ne možemo da menjamo onaj poslednji gde nismo dali gol, ali ovaj sada možemo. Reprezentativna puza nam je dosta dobro došla. Sigurno smo spremni. Neću se osvrtati na poslednji derbi, znam da se nismo proslavili, ali hoću da razmišljam o ovom derbiju, koji sledi.

Stanković podvlači da činjenica što Partizan ima pet novih igrača nije problem za njegov tim.

- Znamo kako ćemo istrčati i dovoljno smo radili na nama proteklih dana. Ne može da bude mnogo iznenađenja. Dobro smo se spremili.

željko gavrić Željko Gavrić je u konkurenciji za tim; Foto: MN Press

Da li je remi neuspeh?

- Ne, zašto? Ali ne idem na remi. Ne želim da se izvlači iz konteksta. Ne znam šta će biti. Idemo na pobedu. Ako bude nerešeno, a gubimo 2:0 biću zadovljan, ako ne pobedimo, a vodili smo 2:0 bicu nezadovoljan. Idemo kao Zvezda, kao šampioni Srbije sa 10 od 10 pobeda. Idemo na ovu utakmicu sa samopouzdanjem.

Da li bi pobedom Zvezde  u nedelju prvenstvo bilo gotovo?

- Rano je da se kalkuliše. Pobedom možeš na 11, ali nije sigurno. Realno to je velika prednost, i ako pobedimo mislim da smo završili posao. Ali fudbal se igra i posle nedelje. Ne treba derbi da nam bude mač nad glavom. Izaći sa odgvornošću na teren i ne sumnjam da će momci odraditi sve to kako treba.

Biće ovo treći večiti derbi za Stankovića, na prethodna dva je bio rezevisan, pa je zanimljivo hoće li napasti sada Partizan od starta?

- Nemam ništa s tradicijom, želim nešto novo da ispišem. Nemam opterećenje. Ako neko hoće da gleda fudbalski neka pogleda prvi moj derbi na Marakani 45 minuta. Prvo poluvreme je bilo pristup prema igri onako kako želim.

falčineli Foto: MN Press

Stanković kaže da nije vodio poseban razgovor sa strancima, ni sa napadačem Dijegom Falčinelijem.

- Derbi uvek izbaci svoju priču i napiše svoju istoriju. Nisam pričao s njim ništa posebno. Dijego oseća, zna šta je derbi. Njemu ne treba motiv. Imaće čast da nastupi u svetkovin sproskog fudbala.

Da li postoji posebna psihološka priprema?

- Svako se sprema za sebe za večiti derebi. Mogu da pričam u svoje ime, igrao sam ih nekoliko i ovde u Italiji. Svako zna šta treba da uradi da bi dao celog sebe. Te utakmice se ne ponavljaju i ne igraju svaki dan - zaključio je Stanković uz napomenu da još uvek ne zna da li će početi utakmicu sa dvojicom zadnjih veznih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👑

    17. oktobar 2020 | 16:19

    Srecno Dejane....idemooo Zvezdo do pobede!!!

  • ...

    17. oktobar 2020 | 15:49

    Tako ste pricali i u proslim derbijama pa ste plakali...

  • Filip

    17. oktobar 2020 | 16:00

    Idi na pobedu a ne kao ciketan!ako dobijemo prvenstvi je reseno i mozes na miru da se posvetis le razmisljaj tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA