Napoli "pregazio" Atalantu za poluvreme: "Poker" u mreži Sportijela

Fudbaleri Napolija pobedili su Atalantu sa 4:1 u meču četvrtog kola Serije A

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Igrači tima iz Napulja su sve rešili u prvom poluvremenu kada su Atalantinim oružjem, napadom, postigli četiri gola.

Tim iz Bergama kao gost na San Paolu tokom drugog poluvremena nije mogao da uradi mnogo toga, pa su izabranici Đenara Gatuza ostali ubedljivi.

Gosti su nokautirani u razmaku od sedam minuta, između 23. i 30. kada je Napoli dao tri gola. Mrežu Atalante načeo je Irving Lozano u 23. minutu kada se desno iz drugog plana ubacio Di Lorenco i poslao loptu školski u peterac za Viktora Osimena.

Ovaj ju je promašio, nogu je postavio Lozano i pogodio je metu za 1:0. Samo četiri minuta bilo je 2:0, a strelac je bio isti.

Mertens je na sredini iskoristio konfuziju i lošu reakciju odbrane Atalante, povukao je loptu napred i prosledio je Lozanu, a Irving je posle nekoliko koraka pronašao prostor za šut i pogodio sa petnaestak metara u malu mrežu.

Mateo Politano je u 30. minutu dokazao onu staru "kad pada, onda pljušti" šutem levicom sa dvadesetak metara.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Naciljao je tačno ćošak, golman Atalante se izdužio ulevo koliko je mogao, ali je svojom paradom samo ulepšao gol za 3:0. Osimen, koji je promašio loptu posle intervencije golmana pre pogotka Lozana, upisao se u strelce u 43. minutu.

On je dobio pas Davida Ospine sa sopstvenog gola, prihvatio je "balon" i sa nešto više od 20 metara pucao po zemlji u desni ugao gola Marka Sportijela. Sportijelo je i četvrti put bio nemoćan, a Napoli je stvorio veliki kapital za drugo poluvreme.

Smanjio ga je Atalantin rezervista Sem Lamers koji je ušao umesto Gomeza u 55. minutu i postigao pogodak u 69.

Kristijan Romero je driblinzima "provozao" dvojicu igrača Napolija, pored trećeg je poslao pas za Lamersa kom nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan postigne bar utešni pogodak za Atalantu.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Tim iz Napulja posle četiri odigrane utakmice ima osam bodova i nalazi se na trećem mestu, dok je Atalanta sa devet bodova na drugom mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Rad u 3. minutu iznenadio Vojvođane, ali brzo su Lale preokrenule i povele sa 4:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA