≫ 

Bio je treći najveći transfer Dinama, sad je u drugoj ligi: Strmoglav pad "Big Bena" od 15 miliona

Moraće Benković težim putem do uloge startera u Lesteru pošto je pozajmljen Kardifu

  • 1
filip benković Foto: youtube/Bristol City

Pre dve godine, tačnije u leto 2018, Filip Benković (23) je bio još jedna čudesna prodaja zagrebačkog Dinama, njegov transfer u Lester bio je "težak" 14.5 miliona evra, ali dve godine kasnije supertalentovani defanzivac nije dočekao debi u Premijer ligi!

Ne smao to, Lester ga je poslao na pozajmicu u Kardif da "pronađe sebe" i preko potrebne minute kako bi se vratio "u život".

Klub iz Čempionšipa obnarodovao je dolazakk Benkovića za koga veruju da će im biti od velike pomoći u borbi za najviši rang.

Podsećanja radi, Benković je prelaskom u Lester postao treći najskuplji izlazni transfer u istoriji kluba, do tada je bogatije od njega Dinamo prodao samo Marka Pjacu u Juventus (23 miliona) i Luku Modrića u Totenhem (21 milion).

Od tada su Benkoviću mesto na postolju najskupljih Dinamovaca uzeli Dani Olmo (21 milijon) i Joško Gvardiol (16 miliona), ali "Big Ben", kako su ga prozvali zbog visine (1,94) i dalje drži visoko peto mesto na popisu igrača na kojima je Dinamo najviše zaradio.

Međutim, Benkoviću nije pomoglo što ga je Lesster skupo platio, što je veliki talent i ima odlične fizičke predispozicije, jer nakon više od dve godine u tom klubu još nema nastup u Premijer ligi, i od tada je samo dva puta igrao za Lester.

Zbog jake konkurencije poslan je do kraja sezone 2018./2019. na pozajmicu u Seltik, bio je i u Bristolu, nakon što je odigrao dve utakmice za mladu ekipu Lestera te debitovao za seniore u Liga kupu protiv trećeligaša Flitvuda.

(Telegraf.rds)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    17. oktobar 2020 | 18:10

    Da budemo realni, ovo nije toliki pad koliki je pad npr. Halilovića koji ide u treću ligu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA