≫ 

Partizanov tim za 163. derbi: Urošević pre Obradovića, Jojić je levo krilo

Trener crno-belih razrešio nekoliko nedoumica i odredio startnih 11 za 163. meč sa Crvenom zvezdom

  • 19
FK Partizan sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Bilo je isuviše malo vremena, a mnogo dilema pred stručnim štabom Partizana u pripremi 163. večitog derbija sa Crvenom zvezdom (nedelja, 17 časova, Arena sport, B92), jer je tim kompletiran praktično u smiraju prelaznog roka, kada je reprezentativna pauza onemogućila čak i upoznavanje nekolicine prvotimaca crno-belih.

Ali, pred najvažniji meč u srpskom fudbalu nema izgovora, niti ih trener Aleksandar Stanojević traži, smatrajući da duel sa crveno-belima sam po sebi mora da bude velika inspiracija za svakog igrača, bilo da je u prvih 11 ili, pak, na tribinama.

Neke stvari na kojima je insistirao od samog dolaska Stanojević je napokon uspeo da složi. Dobio je bonus igrača u defanzivnoj liniji – Svetozara Markovića, koga je i sam najavio u startnoj postavi za derbi, čime je stekao uslov da među stative vrati iskusnog Vladimira Stojkovića.

Kada je taj problem rešen, ostatak odbrane i nije bio bilo teško naslutiti, iako su i tu postojale male dileme. S tim da i sam trener Partizana izbor pojedinih koncipirao na osnovu takmičkih zamisli, pa je, recimo, Slobodan Urošević imao prednost na levom beku kada tim igra defanzivnije, a Ivan Obradović ukoliko je akcenat na napadačkoj formaciji.

Što se tiče veznog reda, dva imena u Stanojevićevim zamislima su bila sigurna – Saša Zdjelar, igrač od poverenja svih trenera Partizana u minule tri godine, a uz njega i Filip Stevanović kao drugi bonus u sastavu.

filip stevanović Foto: MN Press

Svi ostali, sem Aleksandra Šćekića koji se povredio i preskočiće derbi, o čemu smo danas već pisali, imali su priliku da se nametnu i dokažu.

Stručni štab crno-belih je ipak i u pomenutoj liniji morao dobro da “meri”, jer su neki igrači stigli u tim pre desetak dana, nekolicina je, pak, došla premorena usled reprezentativnih obaveza u svojim zemljama, pa nisu imali više od dve ili tri treninga sa timom.

ASANO I SUMA U NAPADU

PARTIZAN Foto: MN Press

Valjalo je takođe i razmišljati o broju stranaca i kada se sve to stavi na tas, izvući najbolje za tim, a da se nedoumice i navedeni problemi ne osete na terenu. U minulih nekoliko dana su isprobavane mnoge varijante, sa Milošem Jojićem na krilu, pa i “unutra”.

Pod tom pretpostavkom, uz pomenute Zdjelara i Stevanovića, priliku bi trebalo da dobiju Natho kao drugi zadnji vezni, Miloš Jojić na levom boku, te Sejduba Suma kao polušpic, ispomoć veznom redu, ali i pomoć najisturenijem -Takumi Asanu, koji će se posle dužeg vremena vratiti na poziciju klasičnog napadača.

Stanojević će takođe morati da reši pitanje klupe za rezervne igrače, gde je posle angažovanja osam fudbalera takođe gužva za mesto, čime se u značajnoj meri povećao i kvalitet, što u meču kakav je derbi nekada zna i da presudi.

Video: Stanković: Ne idemo na remi, već na trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ali...

    17. oktobar 2020 | 20:49

    ... Stojkovicu smo odavno trebali da zahvalimo,jer postoji toliko dobrih golmana, modernih, brzih, koji znaju da bace loptu, da pokrenu akciju, a ne da prodje minut dok je izljubi, pa je spusti, pa kilavi...,pa Urosevic, pa Zdjelar,....

  • Mire

    17. oktobar 2020 | 22:32

    3:0 za Partizan .

  • Maja

    17. oktobar 2020 | 21:55

    Suma Sumarum, PARTIZAN. 🌑⚪🌑⚪🌑⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA