≫ 

Kreće LŠ: Bivši štoper Zvezde čuva Mesija, derbi dana bez 10 bitnih igrača, trojica Srba na terenu

Nemanja Gudelj, Nemanja Matić i Danijel Aleksić imaće priliku da u utorak zaigraju u 1. kolu LŠ, naravno ako budu u planovima trenera

  • 0
Abraham Frimpong

Foto: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Utakmicama u grupama E, F, G i H počinje nova sezona u Ligi šampiona - 29. u ligaškom formatu, a ukupno 66. u borbi za titulu prvaka Evrope!

Elitno takmičenje otvoriće se u Kijevu i Sankt Peterburgu, utakmicama Dinamo - Juventus, odnosno Zenit - Briž, koje počinju od 18.55 minuta.

Derbi večeri odigraće Pari Sen Žermen i Mančester Junajted na "Parku prinčeva", a biće zanimljivo i na "Stamford bridžu", gde će se sastati dva poslednja osvajača Lige Evrope - Sevilja i Čelsi.

Ono što je zanimljivo jeste to da će meč na "Parku prinčeva" proći bez 10 standardnih igrača, po pet na obe strane. Junjated je u Pariz došao bez povređenih Harija Megvajera, Mejsona Grinvuda, Džesija Lingarda i Erika Baija, dok je u trening centru ostao Edinson Kavani koji još nije 100 odsto spreman za napore.

S druge strane, trener PSŽ-a Tomas Tuhel poručio je da neće moći na računa na povređene Maura Ikardija, Marka Veratija, Huana Bernata, Leandra Paredesa i Tila Kerera.

Juventus će protiv Dinama igrati bez Kristijana Ronalda koji ima koronu, te Matijasa de Lihta i Aleksa Sandra. Barsa, s druge strane, dočekuje Ferencvaroš bez Žordija Albe i Mark Andrea ter Štegena, a vredi pomenuti da za mađarski tim igra nekadašnji štoper Crvene zvezde Abraham Frimpong koji će čuvati Lionela Mesija ako se nađe u startnih 11.

Nikola Petković, FK Crvena zvezda, FK Javor

Frimpong u dresu Zvezde na meč protiv Javora Foto: MN Press

Za razliku od prethodnih sezona region neće imati predstavnika među 32 najbolja kluba, s obzirom na to da su Crvena zvezda i Dinamo eliminisani u trećem kolu kvalifikacija i morali su da se zadovolje Ligom Evrope.

Ipak, Srbija će imati predstavnike preko fudbalera koji igraju u najboljim evropskim timovima: Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Matić (Mančester Junajted), Danijel Aleksić (Istanbul Bašakšehir), Luka Jović (Real Madrid), Aleksandar Kolarov (Inter), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Radonjić (Marselj), Lazar Ranđelović (Olimpijakos), Marko Grujić (Porto) i Ivan Šaponjić (Atletiko Madrid), a ove sezone i jednog trenera - Marko Nikolić na klupi Lokomotive iz Moskve.

marko nikolić

Foto: Nsport

Raspored 1. kola:

 

Utorak:

Grupa E: Čelsi - Sevilja, Ren - Krasnodar (21.00).

Grupa F: Zenit - Briž (18.55), Lacio - Borusija Dortmund (21.00).

Grupa G: Dinamo Kijev - Juventus (18.55), Barselona - Ferencvaroš (21.00).

Grupa H: PSŽ - Mančester Junajted, Lajpcig - Istanbul Bašakšehir (21.00).

Sreda:

Grupa A: Salcburg - Lokomotiva Moskva (18.55), Bajern - Atletiko Madrid (21.00).

Grupa B: Real Madrid - Šahtjor (18.55), Inter - Borusija Menhengladbah (21.00).

Grupa C: Mančester Siti - Porto, Olimpijakos - Marselj (21.00).

Grupa D: Ajaks - Liverpul (21.00), Midtjilend - Atalanta (21.00).

Kreće Liga šampiona, a večeras (21.00) na Stamford Bridžu gostuje Sevilja. Biće to izuzetno zanimljiv meč, a kvota na pobedu Čelsija je 2,15, dok je dupla šansa X2 1,70. Kvota na 3+ je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Sevilja.

PSŽ ima problema s povređenim igračima, ali vicešampion Evrope je večeras (21.00) favorit protiv Mančester Junajteda koji igra vrlo promenljivo. Kvota na keca u Parizu je 1,57, dok je kombinazzija 1&3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Mančester Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA