≫ 

SD Crvena zvezda traži Partizanu i Pravnom fakultetu da izbace Vuletića zbog montaže Borjanovog sina

Žestoka reakcija i novo saopštenje u Ljutice Bogdana 1a

  • 37
FK Crvena zvezda, FK Partizan, 163.veciti derbi Foto: MN Press

Žestok Instagram rat počeo je nakon završetka 163. večitog derbija, a udarci ispod pojasa, koji su karakteristični za večite, ovoga puta su prešli svaku granicu, jer se udarilo i na decu. Tako se na jednoj montaži potpredsednika Partizana, Vladimira Vuletića, našla sramotna montaža, gde je umesto lica sina Milana i Snežane Borjan, montirana glava selektora Srbije, Ljubiše Tumbakovića.

Fudbaleri Zvezde su na Instagramu masovno počeli da dele objavu sa podrškom Milanu Borjanu, koji je najavio tužbu protiv Vuletića i apelovao na tužilaštvo i državne organe da se pozabave ovom temom i spreče zloupotrebu dece.

Zbog ovoga je i Sportsko društvo Crvena zvezda izdalo saopštenje, koje je potpisao generalni sekretar Igor Milojević, koji je pružio punu podršku Borjanu i apelovao na Partizan da iz svojih redova odstrani ovakve pojedince koji koriste decu za rešavanje razmirica, a takođe je deo poruke upućen i Pravnom fakultetu u Beogradu, gde Vladimir Vuletić ima ulogu profesora Rimskog prava.

Saopštenje SD Crvena zvezda prenosimo u celosti:

Igor Milojević, SD Crvena zvezda Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda; Foto: MN Press

Sportsko društvo Crvena zvezda želi da stane u odbranu kapitena svog fudbalskog kluba Milana Borjana. Crveno-bela sportska porodica je zgrožena načinom na koji pojedinci iz FK Partizan koriste derbi za najprizejminije i najvulgarnije lične obračune u kojima ne prezaju od zloupotrebe dece. Takve situacije ne treba da prećuti niko, a naročito ne javnost i mediji. Mi u SD Crvena zvezda to svakako ne želimo i nećemo, jer se takvim stvarima mora odmah stati na put i ne dozvoliti da postanu legitimni.

To su vrednosti našeg društva i svaki pojedinac, ma za koga on navijao treba da ih brani. Naše rivalstvo sa Partizanom je uvek bilo sportsko. Sve razmirice koje se dese ili dešavaju trudili smo se da rešimo na terenu. Ako to nije bilo moguće onda u granicama sporta. Ovo što sada radi potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić se nikada nije dešavala u 75 godina dugoj istoriji našeg rivalstva. Nikada deca nisu služila za rešavanje razmirica i moramo ih sačuvati da se to ubuduće ne ponavlja.

Partizan je uvek bio klub koji je držao do osnovnih principa, od čega u fudbalskom klubu očigledno žele da odustanu i naprave presedan posle kog nema povratka. Zbog toga pozivamo večitog rivala da ne dozvoli sebi takvu degradaciju koja je prvenstveno pogrešna sa stanovišta moralnih vrednosti društva već može potencijalno da uništi sport i fudbal u našoj zemlji. Vratimo se zdravom rivalstvu, osudimo i odstranimo takve ljude iz naših sportskih društava i ne treba da dozvolimo da se to ikada ponovi.

Ovaj apel se posebno odnosi i na Pravni fakultet koji je ovakvim istupima degradiran do krajnjih granica. Upućujemo poruke podrške Milanu Borjanu i njegovoj porodici od svih članova Sportskog društva i nadamo se da će uspeti da prevaziđu ovu tešku situaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zver

    20. oktobar 2020 | 14:40

    Iskreno sam se nadao kada sam usao u komentare da ni jedan nece da velica i podrzava ono sto je ovaj bolesni covek uradio. Ne da sam pogresio vec ispadne da su vecina bolesnici. Nikada sebi nebih dozvolio da necije dete vredjam. Srbijo ozdravi!!!

  • Doktor

    20. oktobar 2020 | 14:35

    Šta grobarima drugo preostaje nego da laju i montiraju. Klub im se raspao,rukovodstvo ga pljačka,nisu osvojili ništa, iz Evrope ispali od anonimusa. Rukovodstvo manipulacijom skreće pogled sa sebe,a ono malo rukavu i navijača se prima i botuje za njih. Pošteni i normalni navijači su davno digli ruke od njih što se vidi i po posetama na stadionu.

  • Skorpion

    20. oktobar 2020 | 16:33

    Taman kada pomislis da ne mogu nize da padnu oni te iznenade. Vidim ima i par bolesnika koji ga podrzavaju, tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA