Sve što treba da znate o Kup meču Partizan - OFK Bačka: Ko sudi, ko ne igra, da li debituje Bajbek?

Nema odmora za crno-bele, sledi kup izzvo protiv rivala koji se nedavno dobro pokazao u Humskoj

  • 8
čolić partizan

Foto: MN Press

Prvenstveni duel između Partizana i OFK Bačke (2:1) odigran je odmah posle eliminacije crno-belih iz kvalifikacija za Ligu Evrope od belgijskog Šarlroa i doneo je skoro negledljiv fudbal sve do same završnice, kada je posle solopartiture i dva gola domaćina gost smanjio, a onda zamalo i uzeo bod domaćinu u Humskoj. Današnji Kup duel dva tima verovatno će biti nešto drugačiji, iako ekipa Aleksandra Stanojevića sigurno oseća posledice 163. večitog derbija, a rival iz Bačke Palanke nije u sjajnoj formi.

Telegraf vam donosi niz činjenica pred utakmicu Partizana i OFK Bačke, koja verovatno i jednima i drugima dolazi u nezgodnom trenutku.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica između Partizana i OFK Bačke se igra u 16.00 časova na stadionu u Humskoj, a direktan TV prenos je obezbeđen na Areni sport 1.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Rekosmo već u uvodu da je Partizan prilično potrošen večitim derbijem, ali i pritisnut tranzicijom u timu, igri, koja jena snazi od promene na trenerskoj klupi. Crno-beli još traže igru, dosta fudbalera traži i fizičku spremu, pa i formu i sve to valja uklopiti sa kadrovskim nedaćama koje se gomilaju.

OFK Bačka, pak, traži izlaz iz igračke i rezultatske krize. Taman ponekim remijem nagovesti da je na dobrom putu, usledi poraz, poput onoga minulog petka u Surdulici od Radnika, koji tim vrati tri koraka unazad.

Međusobni susreti

U minule četiri godine Partizan i OFK Bačka su odmerili snage ukupno sedam puta i samo je prvi susret okončan remijem, dok su preostalih šest mečeva dobili crno-beli, nekada lakše, nekada teže.

Gol razlika je takođe na strani Partizana i iznosi 12:3.

Zdravstveni bilten

Partizan je i pre večitog derbija bio "bolnica na kraju grada", a ništa bolje nije ni početkom tekuće sedmice. Aleksandar Šćekić i Filip Holender su počeli da treniraju lagano, ali su daleko od tima zbog povreda koje su zaradili u svojim reprezentacijama. Sejdubu Sumu i Lazara Markovića je kod dokrota poslao neartikulisani Seko Sanogo, posledice oseća i Maki Banjak, pa će trener Stanojević morati da se snalazi.

Sa druge strane i trener Rađenović ima svoju muku, nekoliko rovitih igrača, nekoliko rekonvalescenata, što će mu otežati planove.

Najveća opasnost?

Individualni kvalitet Partizana nije sporan, ali je sporan trenutak u kome crno-beli nemaju spremnog i uigranog napadača, jer Žan Kristof Bajbek će tek danas dobiti priliku da se predstavi navijačima i pitanje je koliko će minuta imati na raspolaganju.

Gledajući formu, čini se sa Bačka treba da zazire od Filipa Stevanovića, Takume Asana, pa i Bibrasa Natha, koji se polako vraća na stari nivo igara.

Gosti, iako nisu golgeterski nastrojeni od početka takmičenja, najviše će se uzdati u Luku Ratkovića, te iskusne Đorđevića i Stojanovića.

Ko je favorit na kladionicama?

Ako je suditi po kladionicama, Partizan protiv OFK Bačke očekuje lak posao. Bukmejkeri gostima ne daju ni promil šanse, jer se pobeda crno-belih vrednuje kvotom 1.16, remi “gura” do čak 6.70, dok se uspeh gostiju iz Bačke Topole množi sa - 13.00.

Ko sudi utakmicu?

Duel između Partizana i OFK Bačke sudiće Nenad Minaković, a pomagaće mu Svetozar Živin i Milan Šutulović.

Reč aktera

Aleksandar Stanojević, trener Partizana:

- Arhivirali smo derbi, ali su utakmice posle njega uvek teške. Emotivno se previše ispraznite. Moramo da uhvatimo novu energiju, jer nam je Kup važan i moramo da pokušamo da idemo do kraja. Krenućemo izuzetno motivisano protiv Bačke, sa najjačim timom, bez kalkulacija. Ozbiljno se spremamo, to je ekipa koja i kada je gubila, gubila je sa golom razlike. Ne znam da li je njima kup prioritet ili ne. I mi imamo odredjenih problema. Ambicije su jasne, vrlo smo ambiciozni, motivisani i fokusirani. Nadam se da ćemo proći. Igraćemo da našem stadionu i ne treba da pričam da smo favoriti, ali igra se jedna utakmica.

Očekivani sastavi

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović, Zdjelar, Natho, Jojić, Stevanović, Pavlović, Asano

OFK Bačka: Milojević, Jovanović, Škorić, Rađen, Mijatović, Eskić, Pantić, Njamculović, Gavrić, Logua, Stojanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    21. oktobar 2020 | 11:59

    Neko sa Bačkom, a neko sa Hofenhajmom

  • Kursumlija

    21. oktobar 2020 | 11:53

    Osecam ostavku Šarloa Saše!!!Backa ce mu doci glave!prvo on pa za njim prof.Saopstenje i Dip.Gosp.Vazura!!!UPRAVA NAPOLJE!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    21. oktobar 2020 | 12:08

    Ови одиграли 200% својих могућности да њихов аутобус испред гола не трокира..али ипак трокирао😂😂😂...очекујем да Бачка то искористи и прође даље, сад им је шанса...лепо би било 2:1 за Бачку👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA