≫ 

Nemački mediji se raspisali o Zvezdi: Bogata prošlost, trener velikog imena...

Da li je slavna prošlost prokletstvo ili blagoslov za Crvenu zvezdu, pitaju se nemački novinari uoči večerašnje utakmice šampiona Srbije i Hofenhajma. Posebno ih interesuje – trener Dejan Stanković.

  • 4
Crvena Zvezda, Europa, Evropa Foto: Nikola Tomić

Nemački mediji su posvetili veliku pažnju utakmici Hofenhajm - Crvena zvezda (četvrtak, 21), tačnije gostovanju Beograđana koji, podsećaju na to i nemački mediji, stiže na megdan bundesligašu sa reputacijom jednog od najvećih istočnoevropskih klubova i etiketom bivšeg prvaka Evrope.

- Crvena zvezda iz Beograda živi od bogate prošlosti i trenera sa velikim imenom - piše Hajlbroner štime, prenosi Dojče Vele.

Nemački list podseća da je Dejan Stanković petnaest godina bio velika zvezda italijanske Serije A, da je igrao za Lacio iz Rima i Inter iz Milana, sa kojim je 2010. godine osvojio Ligu šampiona.

- Od decembra je 42-godišnjak trener Crvene zvezde iz Beograda. A uvek kada se spomene ime tog kluba, najkasnije nakon dve rečenice sledi dodatak: ’pobednik Kupa evropskih šampiona 1991. godine’. Otada je prošlo 29 godina. Godinu dana kasnije rođena je Liga šampiona u kojoj ne igraju samo šampioni, već iz godine u godinu i drugi veliki klubovi. Da li je slavna prošlost prokletstvo ili blagoslov za Crvenu zvezdu? - piše u tekstu uz želju trenera Zvezde za ovu sezonu.

- Želimo da se naše ime poštuje širom Evrope - kaže Stanković.

Dejan Stanković Foto: MN Press

List prenosi da su trener Hofenhajma Sebastijan Henes i njegov tim intenzivno analizirali video-snimke sa utakmicama protivnika:

- Videli smo da se sastajemo sa jakom ekipom -  kaže Henes.

Na to je Stanković vešto odgovorio i ulogu favorita prepustio Hofenhajmu:

- Želimo da igramo bez pritiska. Nemamo šta da izgubimo.

Trener Sebastijan Henes želi da ispiše istoriju:

- Hoćemo da budemo prvi u istoriji kluba kojima je pošlo za rukom da prođu grupnu fazu. U grupi želimo da dokažemo da na nas treba računati i zato je pobeda veoma važna.

Desetkovani Hofenhajm

Sportski magazin Kiker podseća da na samom početku sezone Hofenhajm ima problem sa nedostatkom igrača.

- Iz različitih razloga treneru nedostaje čak šest odbrambenih igrača. Ermin Bičakčić (operacija ligamenta kolena) i Konstantinos Stafilidis (operacija ramena) izostaju na duže vreme. Obojicu Hofenhajm nije prijavio za evropsko takmičenje. Holanđanin Džošua Brenat takođe nije deo dvadesetpetočlane ekipe. A pored golgetera Andreja Kramarića i dvojica defanzivaca, Kasim Adams i Pavel Kaderabek, su u korona-karantinu i do daljnjeg ne mogu da igraju. Da stvar bude još gora, izostaje i kapiten Benjamin Hibner (povreda ligamenata levog stopala).

U izveštaju na internet-portalu nemačkog javnog servisa "SWR" podseća se da Hofenhajm u četvrtak igra protiv srpskog šampiona Crvene zvezde iz Beograda, bez gledalaca.

Pred utakmicu je, prenosi SWR, „naročito motivisan novi igrač Hofenhajma, 25-godišnji Srbin Mijat Gaćinović“. SWR prenosi njegovu izjavu iz intervjua koji je objavljen na stranici kluba:

Liga Evrope je moje omiljeno takmičenje. Veoma se radujem. Sa Ajntrahtom iz Frankfurta sam imao odlična iskustva. Gavoriti smo protiv Zvezde i za prolaz iz grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    22. oktobar 2020 | 14:21

    Ako bude manje od 3-0 moramo da pravimo vatromet u nasoj podbanjickoj rupi. Da slavimo...

  • Blok 2

    22. oktobar 2020 | 18:29

    Veceras dupla zurka u cast CSKA i Hofrnhajma. Gazi gurbetanu! 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA