≫ 

Još jedna mučna zagrebačka noć: Dinamo gledao 1.271 navijač, BBB vređali i ženu trenera Modrih

Malo zbog straha od korone, više zbog represije policije, navijači "Modrih" su zaobišli premijeru svog kluba u Ligi Evrope.

  • 4
FK Dinamo Zagreb, Maksimir stadion Printskrin: Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

"Sve što bi trebalo da znate o Dinamu je podatak da je prvu utakmicu Lige Evrope na Maksimir došao da vidi 1271 navijač", je možda i najupečatljiviji opis stanja u u hrvatskom velikanu i odnosa navijača prema klubu, kako je to predstavio portal Index.hr.

Hrvatski prvak odigrao je bez golova sa holandskim Fejnordom, a za ovaj meč klub je pustio u prodaju 6.000 karata, odziv navijača bio je mizeran.

Osim što navijači Dinama moguće zaziru od korona virusa koji opet hara Hrvatskom, pa iz tog razloga nisu ni krenuli na utakmicu, nije mali broj onih koji u širokom luku zaobilaze stadion kluba jer im se smučila višegodišnja "mamićevska"organizacija kluba i struktura ljudi koja ga vodi.

Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva navijača je pvratak Zorana Mamića na mesto trenera krajem prethodne sezone, iako je i on, kao i njegov brat, osuđen da je finansijski oštetio klub.

- Otprilike jednu četvrtinu ukupnog broja gledalaca činili su BBB na seevernoj tribini. Nakon što je protekle nedelje u javnost izašao snimak na kojoj redari pretresaju i izuvaju čak i decu, šira javnost je mogla videti šta je danas maksimirski Sever. Ona više nije samo sedište najžešćih Dinamovih navijača, ona je još jednom postala platforma na kojoj se grupa želi i fizički udaljiti s tribina maksimirskog stadiona i poslati jasnu poruku - piše Index u komentaru na dešavanja sa utakmice.

stadion maksimir Navijači Dinama na jednoj od ranijih utakmica Foto: MN Press

Ono malo navijača što se sabralo na tribini skandiralo je uvredljive parole na račun porodice Mamić.

- Senka Mandić ale, puši nam k***** - vikali su Bojsi, aludirajući na suprugu trenera Dinama Zorana.

Nešto kasnije izvređali su i dugogodišnjeg visokog funkcionera kluba i desnu Mamićevu ruku Mirka Barišića.

- Barišić, Barišić, j**** ću te ja, nećeš biti mumija mojeg Dinama - pevali su BBB-i pogrdne parole i u teren bacili dve baklje zbog čega je utakmica na kratko bila prekinuta.

U istom tekstu atmosfera oko kluba je opisana kao toksična, što je, kao što smo rekli, posledica povratka Mamića na trenersku poziciju pošto je Bjelici uručen otkaz.

Toksična atmosfera oko Dinama kojoj je direktni povod bio povratak Zorana Mamića, čoveka koji je nepravosnažno osuđen da je pokrao Dinamo, ovih dana dodatno je zaoštrena. Iz te perspektive moglo se očekivati kakav će biti repertoar pesama sa Severa koji sasvim sigurno neće pognuti glavu pred onima kojima u klubu nije mesto. Ipak, puno glasnija od pesme od pesme BBB-a bila je tišina praznih maksimirskih stolica - piše ovaj hrvatski portal.

Aston Vila igra strašan fudbal - dobila je Liverpul 7:2, pa Lester u gostima i puna samopouzdanja dočekuje Lids večeras (21.00). Kvota na keca je više nego izazovna - 2,30, a kvota na 3+ je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Aston Vila - Lids

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    23. oktobar 2020 | 15:22

    Па ови преписали репертоар од браће београдске са лавора...не чуди

  • beograd011

    23. oktobar 2020 | 23:38

    Mnogo sam se potresao, onako baš.

  • jovo

    24. oktobar 2020 | 15:34

    To je tudjmanovcima u krvi da vredjaju zene fudbalers kao da one igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA