Sve što treba da znate o meču Radnički - Partizan: Očekivani sastavi, prenos na dve televizije...

Podsetimo, meč je na programu od 17 časova

  • 5
FK Radnički Niš, Čair Foto: MN Press

Nikada Partizanu nije bilo lako sa Radničkim, bilo da se igra na stadionu u Humskoj ili, kao danas, u Nišu, čak ni u vremenima kada su crno-beli apsolutno dominirali srpskim fudbalom.

U eri Nenada Lalatovića, koju beogradski klub baš i ne priznaje smatrajući da je potpomognuta sudijskim vetrom u leđa, Nišlije su imale i pozitivan skor, ali je u minuloj sezoni Savo Milošević sa svojim izabranicima prevagnuo ponovo na stranu Partizana.

Večerašnji meč će biti utoliko važniji, jer pruža priliku crno-belima da se posle kiksa Crvene zvezde koliko-toliko vrate u šampionsku trku, dok Radnički, predvođen Milanom Đuričićem, nekadašnjim pomoćnikom u stručnom štabu svakako ima svoje motive.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica između Radničkog i Partizana se igra na stadionu “Čair” u Nišu, od 17.00 časova, uz direktan TV prenos na Areni sport 3 i TV B 92!

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Radnički u minula četiri meča ne zna za pobedu i Milan Đuričić je taj koji je angažovan kao “vatrogasac”, neko ko će vratiti ekipu u pobednički kolosek. Činjenica je da zna mnogo o današanjem rivalu, jer je direktno učestvovao u stvaranju tog tima, ali je jasno da je kvalitet na strani gostiju.

Sa druge strane, posle remija u večitom derbiju, Partizan je savladao OFK Bačku u Kupu Srbije, ali igra crno-belih još uvek nije ni blizu nivoa kome teži Aleksandar Stanojević. Primetno je da je Partizan “zategao” odbranu, no, ofanzivni deo tima još uvek nije ukomponovan, što je i razumljivo, jer se tim sklapao u smiraju prelaznog roka.

Međusobni susreti

Aleksandar Todorovski Foto: MN Press

U minulih 20 godina Radnički i Partizan su odigrali 28 međusobnih susreta i skor je ubedljivo na strani crno-belih, koji su slabili u 18 mečeva, šest puta je bilo nerešeno, dok su Nišlije četiri puta teren napuštaliu uzdignutih glava.

Od četiti pomenuta meča u kojima je Radnički slavio, tri su odigrana u protekle dve i po godine, rekosmo već, u mandatu Nenada Lalatovića.

Zdravstveni bilten

Nišlije u današnjoj utakmici neće moći da računaju na pšrvog napadača Nemanju Kojića, inače bivšeg igrača crno-belih i to je u Radničkom apostrofirano kao veliki hendikep. Domaćin ima jhoš nekoliko igrača sa sitnim problemima, ali su mahom svi ostali spremni za utakmicu.

Najveći problem za Partizan je svakako odsustvo Sejdube Sume, na koga stručni štab neće moći da računa u narednih mesec dana. Probleme sa povredom ima i Miloš Jojić, koji je pod znakom pitanja za današnji duel, kao i Lazar Marković (sitna povreda lože) dok su svi ostali u konkurenciji za sastav pošto su se od povreda oporavili Filip Holender i Aleksandar Šćekić.

Najveća opasnost?

Aleksandar Pejović Foto: MN Press

Iskusna je ekipa Radničkog i, bez obzira što ne može da računa na Nemanju Kojića, stručni štab ima na koga da se osloni. Najveća opasnost Partizanu svakako preti od Nenada Gavrića, uvek inspirisanog protiv crno-belih, ali i od Petra Đuričkovića, Aleksandra Kovačevića, Uroša Đuranovića...

Polako Partizan sklapa ofanzivni mozaik, jer prirošli igrači hvataju ritam sa ostatkom tima, pa će Nišlije danas morati da se pozabave Filipom Holenderom, Asanom, Stevanovićem, Pavlovićem, u nekom trenutku verovatno i Bajbekom,u zavisnosti kada ga Stanojević pošalje na teren.

Ko je favorit na kladionicama?

Kladionice kažu: favorit je Partizan. Istina, ne tako ubedljivo kao kada igra na svom stadionu ili protiv drugih ekipa, jer se pobeda crno-belih vrednuje kvotom 1.85. Remi se množi sa 3.40, dok se pobeda domaćina smatra iznenađenjem i donosi finu zaradu, a kvota je 4.10.

Ko sudi utakimicu?

Za derbi kola u Niuš delegiran je arbitar Miloš Milanović sa pomoćnicima Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem - najboljim srpskim mahačima u istoriji.

Dalibor Đurđević Foto: MN Press

Reč aktera

Milan Đuričić, trener Radničkog:

- Partizan maksimalno respektujemo, ali učinićemo sve da budemo na nivou jednog ovakvog meča, da pružimo dostojan otpor i da ugrabimo šanse koje nam se ukažu kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Pobediće ekipa koja bude strpljivija i koja se bolje adaptira na uslove i na teren, koji će zbog kiše, biti težak za igru.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana

- Veliki ispit za nas, da vidimo gde smo i šta smo. Protiv Bačke je igra bila bolja nego na prethodnoj utakmici, ali treba nam još malo vremena. Radnički ima širok krug igrača, dobar izbor, jedan od kandiata za Evropu uz nas, Zvezdu i Vojvodinu i sigurno imaju svoje ambicije.

Očekivani sastavi:

Radnički: Ristić, Alksentijević, Stevanović, Marković, Ćirković, Kovačević, Pantelić, Živković, Gavrić, Đuričković, Đuranovića

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar, Natho, Stevanović, Asano, Pavlović, Holender.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    26. oktobar 2020 | 13:03

    Ajmooo bracoo grobari pobeda i igra muska a ne kao neki musaviii idemooo po 3 Bodaa 💪🏻😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA