Junak Javora otkrio šta je presudilo da odbrani penal Ivaniću: Da sam razmišljao o 4-5 golova...

Golman Ivaničana Đorđe Lazović govorio za Telegaf o partiji na Marakani

  • 17
Đorđe Lazović Foto: MN Press

Miran, staložen, daleko od euforije i "čvrsto na nogama" - baš onakav kakav je bio i kada je odbranio penal Mirku Ivaniću u nedelju veče - golman Javora Đorđe Lazović "dočekao" je poziv Telegrafa dan posle sjajne partije protiv Crvene zvezde!

Verovatno i partije karijere golmana Javora koji je odbranio dva zicera i penal na Marakani i bio najzaslužniji što su gosti u Ivanjicu odneli bod (0:0).

- Neverovatna utakmica za nas, sjajan rezultat. Imali smo svoj cilj do kog smo došli uz dobar kolektiv i dogovor koji smo imali. Utakmica je jako dobro spremljena taktički. Nisam samo ja heroj. Zahvaljujući svima, čak i igračima koji su bili na klupi, Javor je došao do dobrog rezultata. On je i slika atmsofere u klubu koja vlada - rekao je Lazović na početku razgovora za Telegraf i dodaje:

- Ovo je veliki podstrek za nastavak i ja se iskreno nadam da ćemo da beležimo bolje rezultate. U prethodnim mečevima nismo imali ni dovoljno sreće. Mislim da ova ekipa zaslužuje bolji plasman na tabeli.

U javnosti se stvorila slika da se Javoru teško piše na Marakani, pogotovo što je Zvezda na šest mečeva kod kuće četiri puta dala po tri gola, jednom pet i jednom čak šest. Međutim, klub iz Ivanjice je prvi koji je sačuvao mrežu - najviše, naravno, zahvaljujući Lazoviću.

- Dosta smo gledali i analizirali Zvezdinu igru na Marakani. Skoro svi protivnici koji su dolazli pre nas su primali dosta golova. Jako je teško bilo parirati. Pred takvo gostovanje znam da ću imati puno posla i spreman sam na to. Isto tako, tu je i neka vera u sebe i kolektiv da može da se ostvari kolektivan rezultat. Ja da tako razmišljam da ću primiti četiri-pet golova, verovatno bi ih i primio. Ipak, iz pozitivnog razmišljanja da mi nećemo biti ti koji će primiti četiri pet-golova sačuvao sam mrežu. Svi zajedno, ne samo ja.

Osvrnuo se Lazović na te svoje odbrane, pogotovo na penal koji je zaustavio Ivaniću.

- Sve odbrane su bile teške na svoj način. U prvom poluvremenu sam refleksno reagovao i nogom odbranio šut Ivanića, jako teška odbrana. Zatim odbrana posle šuta Pavkova. Kod penala mi je bilo bitno samo da ga čekam do kraja i nekako je samo vera u sebe dovela do toga da odbranim penal - iskren je golman Javora koji je na pitanje "da li bi prihvatio poziv Zvezde s obzirom na to da je bio pod ugovorom sa Partizanom" rekao:

- Zvezdu poštujem kao naš veliki klub, uz Partizan. Glavom sam u Javoru i želim s njim da napravim što bolji rezultat. A i cilj mi je da odem u inostranstvo. Poziv Zvezde - teško pitanje za odgovor! Ipak je to inostranstvo primaran cilj.

Otkio je Lazović i kako je svojevremeno završio u Partizanu.

- Na poziv Marka Nikolića sam došao, trenirao sa njima i branio jednu prijateljsku utakmicu. Jako dobro je to izgledalo, te sam potpisao ugovor. Ipak, konkurencija je bila žestoka. Te 2017. je osvojena i dupla kruna. Jednostavno, nije bilo prilike za mene u tom datom trenutku i šansu sam morao da tražim na drugom mestu.

Tokom karijere bio je član Vojvodine, OFK Beograda, pomenutog Partizana, Radničkog iz Niša, ali Lazović priznaje da nigde nije kao u Ivanjici.

- Javor mi prija kao klub, osećam ga jer sam iz Ivanjice. Volim ga i nekako mi je taličan. U ostalim klubovima se dešavao splet raznih okolnosti. Kasno sam dolazio, poslednjih dana prelaznog roka, ekipe su već bile formirane - rekao je Lazović koji je za kraj priznao da mu znači što je trener Javora Igor Bondžulić svojevremeno bio golman, te da dobija sjajne savete od Gorana Marića, čoveka zaduženog za golmane u Ivanici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    26. oktobar 2020 | 14:02

    Momčino svaka čast, odbranio si penal i dobro si branio, ali o kakvoj taktici pričaš kada ste imali 20-ak posto posed lopte.. Jednostavno Zvezda nije imala sreće, nema tu nikakve vaše taktike... Moglo je biti 4-5 razlike. U svakom slučaju bravo, retko ko uzme bod Zvezdi...

  • Com0

    26. oktobar 2020 | 13:58

    Steta sto protiv partizana ti ovako ne branis, a Javor se kao po navici uvek skloni.Jako zanimljivo golmane i klube grobara.

  • Normalan

    26. oktobar 2020 | 14:25

    Javor je zanimljiv klub, koji ne znam da li je ikada partizanu uzeo jedan bod u istoriji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA