≫ 

Kec u Nišu! Pantelićev projektil i Đumijeva "čekalica" ubili Stanojevićev Partizan

Nišlije zadale veliki udarac crno-belima na Čairu - 1:0

Nije Partizan iskoristio kiks najvećeg rivala, štaviše - dospeo je još goru situaciju posle gostovanja u Nišu, gde je zasluženo poražen od Radničkog minimalnim rezultatom 1:0. Jedini gol je delo Dušana Pantelića i on je plod borbene igre Nišlija, ali i opšteg igračkog očaja u kome crno-beli tavore već duže vreme, bez naznake da mogu da pronađu svetlo na kraju tunela.

Očajan teren u Nišu nije bio opravdanje za ono što je Partizan pružio u prvih 45 minuta, jer su iste uslove imali i igrači Radničkog, koji su se izgleda bolje snašli i neutralisali gotovo sve prednosti favorita. Od prvog minuta su crno-beli računali na Žan Kristof Bajbeka, kome se u napadu pridružio i Asano, dok je Aleksandar Lutovac trebalo da predstavlja iznenađenje gostiju za Nišlije.

I jeste, jer sve što je Partizan učinio u prvom delu igre dogodilo se upravo po desnom boku, gde je pomenuti Lutovac, zajedno sa Miljkovićem, pravio prilične probleme odbrani Radničkog, dok je ostatak tima bio prilično neutralisan i sveden na jalovu igru bez ideje, bez kvalitetne organizacije igre, pogotovo iz centralnog dela i završne lopte, koja bi “otključala” čvrstu odbranu domaćina.

Crno-beli jesu bili više “na lopti”, više i na polovini Radničkog, ali je sve to nekako delovalo stihijski, sporo, jednostrano, bez prave ideje, samim tim i dobrih prilika za gol, koji bi svakako skinuo breme. Sve se svelo na pomenute prodore Lutovca, koji je bio raspoložen za igru i nekoliko prodora i centaršuteva, koji uglavnom nisu nalazili put do igrača Partizana, ali i kada jesu to se nije završavalo onako kako je trener Stanojević želeo.

Kompletno poluvreme se svelo na tri solidna pokušaja: Bajbekov, sa početka utakmice, a posle prodora Ivana Obradovića, potom Stevanovićev udarac u 22. minutu, koji je golman Ristić odbranio, te najbolju šansu Takume Asana u 27. minutu, kada je udarac Japanca sa pet metara izblokiran.

FK Partizan, FK Radnicki

Foto: partizan.rs

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Strelac: Pantelić u 78. minutu.

Stadion: „Čair“. Gledalaca: bez publike. Sudija: Miloš Milanović

RADNIČKI: Ristić, Aksentijević, N. Stevanović, Marković, Ćirković, Kovačević, Pantelić (od 81. Petrović), Đuričković (od 81. Momčilović), Živković (od 71. Đurić), Gavrić (od 90+3. Lazić), Đuranović (od 72. Kasalica).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar (od 76. Štulić), F. Stevanović (od 46. Holender), Natho (od 84. Brežančić), Asano, Lutovac (od 76. Šćekić), Bajbek (od 62. Pavlović).

FK Partizan, FK Radnicki

Foto: partizan.rs

Sa druge strane, Radnički nije bio bio previše ofanzivno potentan. Tim Milana Đuričića je dobro parirao crno-belima u manevru, dobrim blokom neutralisao gotovo sve pokušaje napada crno-belih, ali je na polovini gostiju bio inferioran, uz tek dva solidna udarca sa distance, koji Vladimiru Stojkoviću nisu napravili problem.

Korigovao je Stanojević u poluvremenu levi bok, zamenio indisponiranog Stevanovića novajlijom Holenderom i to je Partizanu donelo življu, malo tečniju igru i veći pritisak na Radnički, ali sa istim problem u poslednjoj trećini terena.

Malo je nedostajalo da crno-beli već na početku drugih 45 minuta dođu do gola i to tako što je Miljković odlično uposlio Bajbeka, usamljenog na desetak metara od gola. Ipak, udarac Francuza je završio na tribinama.

Ubrzo je Bajbek sa Obradovićem, duplim pasom, izbacio celu odbranu Radničkog, levi bek gostiju je odličnu šutirao desnom nogom, međutim, gađao je baš u ugao gde se nalazio golman Ristić. Tri minuta kasnije Bajbek je kombinovao i sa Holenderom, no, ovoga puta je udarac krila gostiju završio pored stative.

Tada je Stanojević odlučio da presloži napadačku liniju, povukao je Bajbeka iz igre, pomerio Holendera bliže golu, a priliku pružio mladom Lazaru Pavloviću ne bi li dobio završni pas, koji bi možda i rešio pitanje pobednika. Imao je Partizan u tom periodu još jednu odličnu proliku posle akcije Holendera i Asana, koji je povratnom loptom ostavio Obradovića u mat poziciji, ali je udarac levog beka bio slab i završio pored stative.

A, onda, kako to obično biva, usledila je - kazna i to brutalna. Prvi ozbiljniji napad Radničkog u drugom delu kreirao je desni bek Nikola Aksentijević, koji je posle duplog pasa na sredini terena umakao čuvarima, potom uputio centaršut, odbrana gostiju je slabo regovala, a na odbijenu loptu je naleteo Dušan Pantelić i pravom strelom pogodio gol sa 25 metra i to ugao u kome je stajao Stojković - 1:0.

Dušan Pantelić, Radnički Niš - Partizan

Foto: Arena Sport

Onako kako je delovao u većem delu meča - bezidejno, Partizan je izgledao i u završnim minutama kada je pokušao da spase bar bod. Rastrzani napadi bez smisla ništa dobro nisu doneli crno-belima, koji samo u pričama “jure” šampionsku titulu. U delima su suvi prosek.

 

 

Video: Partizan je u 1/8 finala Kupa, evo šta kaže trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Laza

    26. oktobar 2020 | 19:04

    Niška Banja topla voda ostadoste i bez boda, Niška Banja oštar greben profesor vam ode *eben!!

  • Kunda

    26. oktobar 2020 | 19:06

    Džaba Zvezda kiksa,Kad ovi ne mogu ni do iksa! 😂😂😂

  • Mića

    26. oktobar 2020 | 19:45

    Prije dovođenja, Đukića ste u zvijezde zakivali, pa ga otjerali govnjivom motkom. Zatim Savu uzdizali do nebesa, na kraju ga urnisali prizivajući Stanojka. Stanojko je več potrošen sada traže Vermeza. Nikako da shvate da su to bili uspješni treneri samo u Tole super ligi kada je Tole mafiozo vedrio i oblačio FSS i sudiskom organizacijom. Osim Vermeza imate još jednog Tole trenera, a to je Tumba. Dovedite i njega da shvatite tačnost ovih tvrdnji. Jedini vaš trener koji je vrijedio i stvarno zavređuje pažnju, je Nikolić, a ostali pobrojani Tole treneri su boza. Dok vam je tako stanje za Czv nema zime mada je i tu stanje malo bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA