≫ 

Engleska voli Markusa, ali ne zbog het-trika za 18 minuta: Milion potpisa za Rašfordovu sreću

Napadač Junajteda na meču sa Lajpcigom stao uz rame legedama ove igre, ali Engleska ga voli iz drugog razloga

  • 1
markus rašford

Foto: Tanjug/Ap

Napadač Mančester junajteda Markus Rašford za samo 18 minuta upisoa je svoje ime u almanahe Lige šampiona, i u klupske naravno, postigavši za to vreme tri gola u demoliranju Red Bul Lajociga 5:0.

Nisu ovi golovi bili samo kruna njegove dobre igre na ovom meču, mnogi će reći da su mu stigli kao nagrada za sve što preduzima poslednjih nedelja van zelenog pravougaonika, a Engleska se zbog toga, sve više i Evropa, dive ovom prvo sjajnom momku, pa tek onda fudbaleru.

Svima je poznata inicijativa koju je pokrenuo Rašford da dostavlja besplatne obroke najugorženijoj deci po Engleskoj, nedeljama je samo zbog toga u fokusu medija, više nego zbog onoga što radi za Junajted, a i tu je sve bolji i ubojitiji, pa je s pravom on igrač i osoba o kojem se danas priča sa divljenjem.

Markusu se na dan meča sa Lajpcigom ispunila još jedna velika želja: njegova peticija da se i vlada Engleske uključi u pomoć raspodele hrane deci po čitavoj državi dostigla je milion potpisa, i tu se ne zaustavlja. Ipak, njegova humana misija je tek počela, još mnogo borbe očekuje Rašforda da ostvari plan i pokrene državni aparat da se aktivno uključi u akciju pomoći deci.

 

Pohvale za Rašforda stižu sa svih strana. U superlativu je o svom napadaču govorio menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer iako je duboko u sebi bio zabrinut da bi ovog u fudbalskom smislu mogla da poremeti humana misija koju sprovodi.

Pokazalo se na kraju da je Rašford još ubojitiji, još bolji sada kada je u zanosu zbog pružanja pomoći deci.

- Markus je pokazao da može da bude fokusiran van terena i na terenu u ovom trenutku. Odradio je sjajan poisao kad je ušao sa klupe - rekao je Ole posle meča.

Rašforda hvale i mnogi drugi fudbalski autoriteti naglašavajući njegovu ljudsku stranu, altruizam, naravno istovremeno ga veličaju zbog zaista nesvakidašnjeg golgeterskog rafala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zola

    29. oktobar 2020 | 13:07

    Engleska gospoda. Divim im se dok ih posmatram iz srpskog mulja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA